14 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Vad har hänt den försvunna 12-årig flickan – spårlöst borta sedan januari

Den 22 januari i år försvann 12-åriga Zipporah mitt framför ögonen på socialförvaltningen och då hon skulle ha ett planerat umgänge med sin familj. Nu åtta månader senare är hon fortfarande spårlöst försvunnen.

Överlämningen skulle ske på T1-området strax utanför Linköpings centrum. Ett område där det rör sig mycket folk på dagtid. Trots detta har ingen sett röken av den 140 centimeter långa och 48 kilo tunga unga flickan. Hon var vid försvinnandet klädd i svart jacka, gul tröja, blå jeans och svarta skor.

– Vi jobbar fortlöpande med det här försvinnandet men et har faktiskt inte kommit in ett endaste tips om var hon kan tänkas befinna sig. Det hela är väldigt ovanligt då det flesta unga som försvinner bruka komma tillrätta ganska snart, berättar Martin Hedberg, som är den polis som utreder försvinnandet.

– Det är ganska många inblandade i det här och vi inom polisen kom in sent efter som en anmälan måste göras först för att vi ska kunna ta tag i fallet. Jag vill inte spekulera i vad som kan ha hänt, om hon befinner sig vid liv eller inte utan jag konstaterar att hon är borta och att det kommit in väldigt lite tips och nu efter sommaren knappt något, betonar Martin Hedberg.

Tystnad råder

På olika internetforum är det också tyst och har inte skrivits särskilt mycket de senaste månaderna. Tidigare hörde journalister av sig till polisen men nu var det länge sedan, berättar Martin Hedberg som även berättar att man har kontinuerlig kontakt med flickan familj.

– Det finns så många aspekter på det här. Flickor i den här åldern ska inte kunna försvinna, det ska gå i skolan på dagarna och ha en bra fritid.

– Vi är fortfarande i stort behov av tips, men kan vara anonym om man så vill, men den som hört, sett eller vet något om var Zipporah befinner sig kan höra av sig till mig på 114 14.

Föregående artikelPolisinsats vid Birgittaskolan
Nästa artikelStök på Ågatan

RELATERADE ARTIKLAR

Willys och Hemköp har stora it-störningar, enligt uppgifter till Aftonbladet. Leveranser ska påverkas och det...
Polisen, strax efter klockan 02.00, larmades till Skäggetorps centrum i Linköping med anledning...
På söndag, den 24 oktober firas FN-dagen över hela världen. I Linköping bjuder Sveriges...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
14 ° C
14.7 °
12.5 °
81 %
5.1kmh
90 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
12 °