-0.5 C
Linköping
söndag, mars 26, 2023

Drop in på vårdcentralen om du vaccinerar dig

Onsdagen den 22 september har alla vård- och vaccinationscentraler i hela Östergötland öppet för drop in-vaccinering mellan klockan 15 och 18. Den som besöker något av sjukhusen kan även bli vaccinerad där.

Vaccin är det effektivaste sättet att bekämpa pandemin. Av de som just nu vårdas på sjukhus för covid-19 är majoriteten ovaccinerade. Genom att erbjuda en omfattande möjlighet till drop in-vaccinering runtom i länet den 22 september så är förhoppningen att många av dem som inte har haft möjlighet, eller bara inte har kommit iväg, nu ska ta chansen att bli vaccinerade.

– Region Östergötland arbetar enträget vidare för att bekämpa covid-19 genom att erbjuda vaccinering till alla östgötar. Jag vill uppmana alla som ännu inte vaccinerat sig att de nu tar chansen och gör det, när alla vård- och vaccinationscentraler runtom i länet erbjuder drop in samtidigt, säger Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande, i ett pressutskick.

I många av de äldre åldersgrupperna i länet ligger vaccinationstäckningen på över 80 procent, men i de yngre åldersgrupperna dalar andelen vaccinerade efterhand ner till 66 procent för personer i åldern 18 till 24 år. Genom att vaccinera sig så skyddar man inte bara sig själv, utan även alla som finns i ens närhet.

– Vi arbetar hela tiden på olika sätt för att försöka nå alla östgötar med budskapet om att det är viktigt att vaccinera sig. Genom att ge så här många möjligheter till drop in vill vi göra det så enkelt som möjligt för alla att vaccinera sig, säger Kerstin Jonsson, vaccinationssamordnare i Region Östergötland i samma pressutskick.

Drop in-erbjudandet gäller vaccination med både dos 1 och dos 2, samt även dem som fått brev om en extra dos på grund av nedsatt immunförsvar. Region Östergötland går nu också ut med ett påminnelsebrev till alla östgötar som ännu inte har vaccinerat sig.

RELATERADE ARTIKLAR

Med anledning av den pågående coronapandemin kan praktikanter som har nära kontakt med medborgare,...
Det finns nu gott om tider för vaccinering i Östergötland rapporter Region Östergötland på...
Folkhälsomyndigheten vill införa vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-0.5 ° C
0.5 °
-0.8 °
83 %
4.6kmh
100 %
sön
0 °
mån
-1 °
tis
2 °
ons
2 °
tor
0 °