9.8 C
Linköping
lördag, september 18, 2021

Ånestads vårdboende utreds efter vårdskandaler

Linköpings kommun utreder nu flera olika handlingsalternativ kopplade till avtalet med Attendo Sverige AB angående Ånestads vårdboende. Detta efter att ett flertal brister påtalats.

“Social- och omsorgsförvaltningen har fått i uppdrag av presidiet i Äldrenämnden att utreda vilka alternativ till åtgärder som finns med anledning av uppmärksammade brister. Attendo har enligt avtal med kommunen i uppdrag att bedriva en god vård på Ånestads vårdboende”, säger Linda Ljungqvist, social- och omsorgsdirektör i Linköpings kommun, i ett pressmeddelenade.

Ånestads vårdboende i Linköping drivs av Attendo sedan 2019. Ånestads vårdboende har under en längre tid följts upp utifrån brister som har uppmärksammats.

I en rapport från Attendo har det nyligen framkommit uppgifter som tyder på att det fortsatt finns brister i utförandet. Det har lett till att Social- och omsorgsförvaltningen nu utreder vilka handlingsalternativ som finns när det gäller avtalet med Attendo.

– Vi ser nu över vilka alternativ som finns för den kvarstående avtalsperioden. Det är allt som går att säga i nuläget, säger Linda Ljungqvist.

Äldrenämnden har sedan tidigare fattat beslut om att inte förlänga nuvarande avtal med Attendo avseende Ånestads vårdboende, utan har genomfört ny upphandling. Norlandia har avtal om att ta över driften av boendet från oktober 2022.

RELATERADE ARTIKLAR

En man i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlad och hotad av flera gärningsmän som...
Under gårdagens eftermiddag och vid 16.00-tiden hade ett gäng män samlats i Skäggetorp för...
Onsdagens skjutning och mordförsök i Ryd hänger ihop med tidigare skjutningar i stadsdelarna Berga...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
9.8 ° C
10.2 °
9.2 °
78 %
3.1kmh
75 %
lör
12 °
sön
12 °
mån
11 °
tis
12 °
ons
18 °