6.4 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Nytt omsättningsstöd kan sökas nu

Nu kan företagare söka omsättningsstöd igen. Den förste juli öppnade ansökan för stöden till enskilda näringsidkare och handelsbolag som har drabbats ekonomiskt till följd av coronapandemin.

Under våren har enskilda näringsidkare och handelsbolag kunnat söka stöd för omsättningstapp som orsakats till följd av coronapandemin. Regeringen har beslutat att förlänga stöden ytterligare och från den 1 juli finns det möjlighet att få stöd för omsättningstapp som uppstått under mars till juni 2021.

Ska betalas ut snabbt

– Vi hoppas att fler företag som har haft det svårt under pandemin nu kan få hjälp och få sitt stöd utbetalt snabbt, säger Kristi Ahlstrand, nationell samordnare för de båda omsättningsstöden i ett pressuttalande.

Omsättningsstöden

För att kunna söka stöd för mars-juni 2021 krävs att företaget har tappat minst 30 procent i omsättning jämfört med motsvarande period 2019. Stöd kan då utgå med 90 procent av omsättningstappet upp till 24 000 kronor per stödperiod. Nettoomsättningen under 2019 ska ha uppgått till minst 180 000 kronor per enskild näringsidkare respektive delägare i handelsbolag.

Sökbart till 15 september

Länsstyrelserna har fortsatt i uppdrag att handlägga och besluta om de förlängda stöden. Ansökan görs via en e-tjänst på Boverkets webbplats. Ansökan är öppen till och med den 15 september 2021. Regeringen har aviserat att det är aktuellt att förlänga stöden till september.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 22 november inviger Linköpings borgmästare Lars Vikinge, tillsammans med Linköpings fristadsförfattare Globala veckan....
Ett drygt femtiotal barn i olika åldrar behöver varje år komma till ett familjehem....
Klockan 06:42 kom ett SOS-larm in till polisen gällande en brand på Väpnaregatan i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
6.4 ° C
9.2 °
5.6 °
86 %
2.1kmh
20 %
mån
7 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °