9.2 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Vägar till Tannefors stängs av

Framkomligheten för trafikanter i korsningen Gamla Tanneforsvägen och Nya Tanneforsvägen har inte varit speciellt bra.

Under en längre period har byggnadsarbeten medfört att framförallt bilarna med fördel har valt andra sträckor för att komma runt flaskhalsen vid Gamla Norrköpingsvägen.

Nu på måndag den 12 juli behöver bilförarna in välja väg längre för nu stängs hela gatuavsnittet på grund av av att Tekniska verken ska dra nya dricksvattenledningar i delar av Gamla Tanneforsvägen, mellan Nya Tanneforsvägen och Gamla Norrköpingsvägen. Vägarna kommer därför att stängas av för all fordonstrafik under andra veckan i juli och trafikskyltar kommer som tur är visa alternativa körvägar.

Gamla vattenledningar från 1930-talet

Vattenledningarna som ska förnyas är från 1930-talet och byts ut för att minimera risken för framtida vattenläckor. Vattenläckor har ju som bekant varit ett stort problem på Nya Tanneforsvägen under en längre tid.

Grävarbetet sker i två etapper, den första startar måndagen den 12 juli och beräknas vara klar den 18 juli. Arbetet med etapp 2 påbörjas i slutet av augusti och beräknas vara klart under mitten av september, skriver Linköpings kommun på sin hemsida.

Boende och verksamhetsutövare kan komma till och från fastigheterna med bil. I samband med omkopplingsarbeten behövs vattnet stängas av i kortare perioder, berörda fastigheter meddelas i god tid i förväg, enligt Tekniska verken.

RELATERADE ARTIKLAR

Under sen måndagskväll krossade en man ett flertal fönster i Tannefors. Dock kunde polisen...
Det var vid 13.30-tiden som räddningstjänst och polis larmades om en brand på Nya...
Två personer togs under natten mot onsdag misstänkta för drograttfylla. Den första strax före...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
9.2 ° C
9.4 °
9 °
74 %
4.6kmh
0 %
mån
9 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °