20.8 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

FBI bakom tillslag i Östergötland – polisen hemlighetsfull

I vårt polisområde slog FBI ihop med flera olika internationella aktörer till mot grov organiserad brottslighet med internationella kopplingar. I polisområde Öst ska tio personer gripits.

Polisregion Öst har under de senaste dygnen deltagit i den nationella insatsen, med internationella kopplingar, riktad mot grov organiserad brottslighet. I polisregion Öst har tio personer gripits och husrannsakningar har genomförts på flera platser.

– Jag kan bara berätta att vi gripit tio personer och gjort husrannsakningar i vårt område dock kan jag, av flera skäl inte gå in på vart dessa skett då det ännu är tidigt i utredningen. menar Johan Levin, polismästare och lägger till att han kanske kommer att berätta detta senare och när man kommit en bit in i utredningen.

Enligt uppgifter i media så har man slagit till på två adresser i Linköping.

Grov brottslighet

I den nationella insatsen har polisen gjort tillslag mot vålds- och narkotikabrottsligheten och förhindrat annan grov brottslighet. Insatsen är en del i en polisoperation som skett i samarbete med bland andra FBI.


– Själva insatsen betecknas nationellt som ett av de största tillslagen hittills och så även för polisregion Öst. Vi betraktar vår del som lyckad, vi grep samtliga som vi hade planerat att gripa, säger Johan Levin som ansvarat för insatsen i polisregion Öst.

FBI

Genom det internationella samarbetet med FBI har polisen fått del av information från en krypterad kommunikationsplattform som använts av kriminella. På kort tid har polisen genom internationell samverkan kommit åt kommunikation på minst tre krypterade plattformar.

Våld och knark
– Insatsen har haft fokus på vålds- och narkotikabrottslighet. Polisen agerar så offensivt som möjligt mot den typen av brottslighet. Vi har agerat både i vår egen polisregion och bistått andra regioner.  Från polisregion Östs sida har vi gjort gripanden i Östergötland, Södermanland och Stockholm. Vi har bland annat gjort tillslag mot personer som bedöms vara ledare för grov brottslighet i polisregion Öst, säger Johan Levin avlutningsvis.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Polisområde Öst får en välkommen förstärkning när 23 nya poliser välkomnades till...
Under natten till torsdagen utsattes ett företag på Storgatan i centrala Linköping för skadegörelse....
En man har anhållits som skäligen misstänkt för mord i stadsdelen Berga, Linköping. Mannen greps efter...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
20.8 ° C
26.8 °
17.2 °
80 %
3.1kmh
20 %
mån
25 °
tis
23 °
ons
19 °
tor
26 °
fre
24 °