12.5 C
Linköping
onsdag, september 22, 2021

Efterlyst tar upp fallet Zipporah på nytt

Den 22 januari 2021  klockan 09 15 rymde 12 åriga flickan Zipporah Bukambilwa från jour hemmets bil vid parkeringsplatsen Drabantgatan- Kaserngatan. Zipporah skulle deltaga i ett familjeumgänge med socialtjänstens personal men hon rymde för att komma ifrån jourhems placeringen. Rymningen skedde under socialtjänstens personals ansvar för barnets säkerhet.

Zipporah hade redan vid flera tillfällen uttryckt ett starkt missnöje till socialförvaltningens ansvariga personal gällande jourhemsplaceringen och även sagt flera gånger att hon absolut inte ville vara kvar i jourhemmet. Trots dessa varningstecken vidtogs inga förebyggande åtgärder från socialtjänstens sida och därför rymde hon. Nu mer än fyra månader senare är den 12 åriga flickan fortfarande försvunnen och föräldrarna samt syskonen är förtvivlade över den likgiltighet som myndigheter, media och samhället visar över att deras flicka är borta.

Öronbedövande tysthet

Det är inte enbart socialtjänsten och polismyndigheten som visat ett skrämmande ointresse över flickans försvuínnande. I det lokal mediebruset har inte Zipporahs försvinnande fått något utrymme.  Ej heller några större eftersökningar har gjorts från polisens sida eller från frivilliga sökporganisationer.

Zipporahs försvinnande har hitintills mötts av en öronbedövande tystnad från det svenska samhället. 

Det finns dock undantag i detta oförklarliga ointresset. Nu ikväll kommer TV 3 programmet “Efterlyst” att återigen ta upp Zipporahs försvinnande.

RELATERADE ARTIKLAR

Skärpta krav och ny bebyggelse är några faktorer som påverkar framtidens Tinnerbäcksbad. I höst...
Nu har du som är Linköpingsbo och väljs ut att delta i en undersökning...
Polisen fick, under tidig tisdagsmorgon, samtal om att det hade upptäckts att fyra...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
57 %
3.7kmh
16 %
ons
17 °
tor
13 °
fre
13 °
lör
15 °
sön
17 °