13.5 C
Linköping
onsdag, september 22, 2021

Dödsbranden i Skäggetorp: Stor förödelse efter branden

Peter Särud är fastighetschef på Willhem som äger den fastighet som sattes i brand under lördagskvällen. Han berättar för LkpgNews att man tillfälligt löst bostadsfrågan för dem som blev tvingade bort från sitt hem då hela längan evakuerads.

Det har ännu, i skrivande stund, inte ens gått ett dygn sedan en, troligen anlagd, brand rasade på Sörgårdsgatan mitt i Skäggetorp. Ändå har Peter Särud varit på plats under större delen av tiden på själva brandplatsen.

Tolv lägenheter

– Jag tycker vi ändå haft tur med hur vinden blåst under kvällen och natten, det kunde ha slutat betydligt värre, menar han och fortsätter:

– Det är tolv lägenheter som har fått utrymmas men det är troligen bara den som brann som inte går att bo i. Det är dock väldigt tidigt att uttala sig om hur vi ska göra med fastigheten då vi inte fått gå in i den på grund av att polisen ännu inte gjort någon teknisk undersökning av brandplatsen. Det är nog inte säkert att den kan ske idag då det fortfarande kan vara väldigt varmt i fastigheten. Det är också polisens sak att utreda varför det började brinna och att uttala sig om det.

Löst boendet

Peter Särud berättar vidare att man löst boendet tillfälligt genom olika lösningar där folk bor hos vänner eller på hotell. Längre fram får man hitta mer långsiktiga lösningar då det kommer att ta tid innan man kan flytta tillbaka till Sörgårdsgatan.

– Själva fastigheten är bra konstruerad med betong i både balkar och väggar. Så är de flesta fastigheter i Skäggetorp byggda förövrigt. Att man sedan lät vinden “brinna av” är för att man inte ville att lägenheterna under skulle bli vattenskadade, utan att för att man eventuellt ska kunna renovera fastigheten, menar Peter Särud avslutningsvis.

Dödsbranden i Skäggetorp: Avliden ännu inte känd – Lkpg.News

RELATERADE ARTIKLAR

En man i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlad och hotad av flera gärningsmän som...
Under gårdagens eftermiddag och vid 16.00-tiden hade ett gäng män samlats i Skäggetorp för...

Mopedbrand i Lambohov

Klockan 02.55 kom det SOS-larm till polisen om en brand utomhus i Lambohov,...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
13.5 ° C
14 °
12.5 °
81 %
3.1kmh
90 %
ons
13 °
tor
13 °
fre
13 °
lör
15 °
sön
17 °