20.8 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

Dödsbranden i Skäggetorp: Stor förödelse efter branden

Peter Särud är fastighetschef på Willhem som äger den fastighet som sattes i brand under lördagskvällen. Han berättar för LkpgNews att man tillfälligt löst bostadsfrågan för dem som blev tvingade bort från sitt hem då hela längan evakuerads.

Det har ännu, i skrivande stund, inte ens gått ett dygn sedan en, troligen anlagd, brand rasade på Sörgårdsgatan mitt i Skäggetorp. Ändå har Peter Särud varit på plats under större delen av tiden på själva brandplatsen.

Tolv lägenheter

– Jag tycker vi ändå haft tur med hur vinden blåst under kvällen och natten, det kunde ha slutat betydligt värre, menar han och fortsätter:

– Det är tolv lägenheter som har fått utrymmas men det är troligen bara den som brann som inte går att bo i. Det är dock väldigt tidigt att uttala sig om hur vi ska göra med fastigheten då vi inte fått gå in i den på grund av att polisen ännu inte gjort någon teknisk undersökning av brandplatsen. Det är nog inte säkert att den kan ske idag då det fortfarande kan vara väldigt varmt i fastigheten. Det är också polisens sak att utreda varför det började brinna och att uttala sig om det.

Löst boendet

Peter Särud berättar vidare att man löst boendet tillfälligt genom olika lösningar där folk bor hos vänner eller på hotell. Längre fram får man hitta mer långsiktiga lösningar då det kommer att ta tid innan man kan flytta tillbaka till Sörgårdsgatan.

– Själva fastigheten är bra konstruerad med betong i både balkar och väggar. Så är de flesta fastigheter i Skäggetorp byggda förövrigt. Att man sedan lät vinden “brinna av” är för att man inte ville att lägenheterna under skulle bli vattenskadade, utan att för att man eventuellt ska kunna renovera fastigheten, menar Peter Särud avslutningsvis.

Dödsbranden i Skäggetorp: Avliden ännu inte känd – Lkpg.News

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Polisområde Öst får en välkommen förstärkning när 23 nya poliser välkomnades till...
Under natten till torsdagen utsattes ett företag på Storgatan i centrala Linköping för skadegörelse....
En man har anhållits som skäligen misstänkt för mord i stadsdelen Berga, Linköping. Mannen greps efter...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
20.8 ° C
26.8 °
17.2 °
80 %
3.1kmh
20 %
mån
25 °
tis
23 °
ons
19 °
tor
26 °
fre
24 °