13.5 C
Linköping
onsdag, september 22, 2021

Dödsbranden i Skäggetorp: Polisen ser ingen koppling med annan brottslighet

Klockan 21:18 på lördagskvällen kom det larm från SOS till polis och Räddningstjänst, om en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus på Sörgårdsgatan i Skäggetorp.

Flera polispatruller beordrades till brandplatsen och ett område runt fastigheten spärrades av för att underlätta räddningstjänstens arbete.

I samband med branden har en person påträffats död. Denna var ännu på söndagens eftermiddag inte identifierad då detta kräver en rättsmedicinsk undersökning. En person saknas dock efter branden och dennes anhöriga har underrättats om händelsen.

Allmänfarlig ödeläggelse

Orsaken till branden kommer att utredas och en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Som alltid är brottsrubricering initial och kan ändras utifrån vad som framkommer i utredningen.

Det inträffade är en allvarlig händelse där en person har avlidit och polisen prioriterar utredningen. I nuläget finns ingenting som kopplar händelsen till tidigare händelser eller annan brottslighet.

I nuläget pågår flera utredningsåtgärder. Platsen är avspärrad i väntan på en kriminaltekniks undersökning, en sådan kommer att ske så snart det är möjligt. Polisen arbetar även med att samla in information från personer som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelsen samt med att prata med grannar och omkringboende.

Sex poliser till sjukhus

I samband med branden kan sex poliser ha fått i sig brandrök, samtliga tog sig på egen hand till sjukhus för kontroll. Ingen ska ha skadats allvarligt och har fått lämna sjukhuset.

Ett flertal personer har evakuerats med anledning av branden, de får hjälp av fastighetsbolaget samt kommunen.

Tipsa polisen

Polisen är fortsatt intresserad av att få in tips och iakttagelser gällande branden, detsamma gäller foton och film som tagits i området och vid den aktuella tidpunkten. Tidpunkten för händelsen är sådan att personer kan ha gjort iakttagelser. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Dödsbranden i Skäggetorp: Avliden ännu inte känd – Lkpg.News

RELATERADE ARTIKLAR

Under gårdagens eftermiddag och vid 16.00-tiden hade ett gäng män samlats i Skäggetorp för...

Mopedbrand i Lambohov

Klockan 02.55 kom det SOS-larm till polisen om en brand utomhus i Lambohov,...
På söndagskvällen larmades räddningstjänst och polis om bilbrand vid Skäggetorp centrum. Larmet inkom till SOS...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
13.5 ° C
14 °
12.5 °
81 %
3.1kmh
90 %
ons
13 °
tor
13 °
fre
13 °
lör
15 °
sön
17 °