20.8 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

Dödsbranden i Skäggetorp: Polisen ser ingen koppling med annan brottslighet

Klockan 21:18 på lördagskvällen kom det larm från SOS till polis och Räddningstjänst, om en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus på Sörgårdsgatan i Skäggetorp.

Flera polispatruller beordrades till brandplatsen och ett område runt fastigheten spärrades av för att underlätta räddningstjänstens arbete.

I samband med branden har en person påträffats död. Denna var ännu på söndagens eftermiddag inte identifierad då detta kräver en rättsmedicinsk undersökning. En person saknas dock efter branden och dennes anhöriga har underrättats om händelsen.

Allmänfarlig ödeläggelse

Orsaken till branden kommer att utredas och en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Som alltid är brottsrubricering initial och kan ändras utifrån vad som framkommer i utredningen.

Det inträffade är en allvarlig händelse där en person har avlidit och polisen prioriterar utredningen. I nuläget finns ingenting som kopplar händelsen till tidigare händelser eller annan brottslighet.

I nuläget pågår flera utredningsåtgärder. Platsen är avspärrad i väntan på en kriminaltekniks undersökning, en sådan kommer att ske så snart det är möjligt. Polisen arbetar även med att samla in information från personer som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelsen samt med att prata med grannar och omkringboende.

Sex poliser till sjukhus

I samband med branden kan sex poliser ha fått i sig brandrök, samtliga tog sig på egen hand till sjukhus för kontroll. Ingen ska ha skadats allvarligt och har fått lämna sjukhuset.

Ett flertal personer har evakuerats med anledning av branden, de får hjälp av fastighetsbolaget samt kommunen.

Tipsa polisen

Polisen är fortsatt intresserad av att få in tips och iakttagelser gällande branden, detsamma gäller foton och film som tagits i området och vid den aktuella tidpunkten. Tidpunkten för händelsen är sådan att personer kan ha gjort iakttagelser. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Dödsbranden i Skäggetorp: Avliden ännu inte känd – Lkpg.News

RELATERADE ARTIKLAR

Under natten till torsdagen utsattes ett företag på Storgatan i centrala Linköping för skadegörelse....
Det var under måndagens eftermiddag, runt 16.30, som en förvirrad älg siktades på Tornby,...
Ni vet sagan om vanten som blev en tumme. Lite så är det med...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
20.8 ° C
26.8 °
17.2 °
80 %
3.1kmh
20 %
mån
25 °
tis
23 °
ons
19 °
tor
26 °
fre
24 °