28.2 C
Linköping
lördag, augusti 13, 2022

Polispådrag i city

Under sen eftermiddag och tidig kväll har ett flertal polispatruller funnits i centrala Linköping vid Lilla torget och i riktning mot Storgatan i samband med ett större antal människor samlats för någon form av manifestation.

Polisens presstalesperson Dennis Strömberg Johansson sade strax efter klockan 18.00 att man då var på plats men att det där och då, inte pågick någon polisutredning och att det troligen rörde sig om någon typ av demonstration gällande konflikten i Mellanöstern.

  • -Vi är fortfarande kvar på platsen men vad det blir av det här rent polisärt är ännu lite tidigt att uttala sig om, avslutar Dennis Johansson Strömberg när klockan var 20.12 på måndagskvällen.
  • UPPDATERING

17:50 Polisen fick samtal om att flera personer samlats på Stora torget i Linköping. Enligt inringaren skulle det röra sig om fler än åtta personer som hade samlats för att yttra sina åsikter. Personerna hade samlats för att för att yttra sina åsikter gällande konflikten mellan Israel och Palestina.

17:58 Första polispatrull är på plats för att kontrollera situationen och åsiktsyttringen. Polisen värnar om demonstrations- och yttrandefriheten. Samtidigt har vi en rådande pandemi och behöver hantera eventuella opinionsyttringar mot bakgrund av både pandemilagen och ordningslagen. Flera polispatruller beordrades till Stora torget.

Personerna ska sedan ha rört sig runt till fots i centrala Linköping under en längre tid. Polispatrullerna försökte prata med de inblandade för att informera om att de behövde lämna platsen. En person blev avlägsnad från platsen.

Vid 20:20-tiden var läget lugnt. Personerna som deltog i åsiktsyttringen hade skingrats från platsen. Flera polispatruller lämnade centrala Linköping. Exakt hur många som deltagit i åsiktsyttringen är inte fastställt för polisens presstjänst men det ska röra sig om minst 100 personer vid vissa tillfällen.

En anmälan gällande brott mot ordningslagen kommer att skrivas.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
28.2 ° C
28.7 °
27.2 °
40 %
2.1kmh
67 %
lör
30 °
sön
31 °
mån
29 °
tis
32 °
ons
28 °