12.7 C
Linköping
måndag, oktober 3, 2022

Massiv myndighetsinsats vid simhallsbygge

Idag, torsdag, samverkar flera olika myndigheter vid en massiv kontroll vid bygget av den nya simhallen i utkanten av centrala Linköping. Polisen använder sig, bland annat, av drönare vid den planerade kontrollen.

Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland vet att berätta mer om den stora insatsen vid Linköpings största byggarbetsplats.

– Det här är en sedan länge planerad kontroll och den leds av Arbetsmiljöverket som samverkar med oss, Försäkringskassan, Skatteverket och andra berörda. Vi har alltså inte fått in några konkreta misstankar om brottslig verksamhet, betonar Agnevik. Han fortsätter:

– Anledningen till att vi använder drönare är att det kanske inte är riktigt alla som blir glada när vi kommer på besök utan försöker smita. Då är det bra att kunna övervaka dem och spåra upp personerna senare.

I nuläget har polisen inga misstankar om brott men det kan komma att ändras i takt med att kontrollen fortsätter.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
12.7 ° C
13.3 °
12.2 °
79 %
4.6kmh
75 %
mån
12 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °
fre
14 °