14.1 C
Linköping
tisdag, april 20, 2021

Tungt beväpnad polis bevakar gängrättegång

Imorgon, onsdagen den 7 april, inleds rättegången i Linköping som gäller mord och dubbelmord i Norrköping. Den kommer dock att hållas i säkerhetssalen i Linköpings tingsrätt.

Polisen har till uppgift att se till att rättegången kan genomföras på ett säkert sätt, vilket bland annat innebär avspärrningar runt tingsrätten.

De som ska ställas inför rätta är sex personer som sitter häktade, misstänkta för inblandning i mord i tre fall, försök till mord och framkallande av fara för annan. Två män mördades utanför en nattklubb i Norrköping i december 2019, och i april året efter besköts en bil vid en hamburgerrestaurang på Ingelsta, där en man avled och en annan man skadades.

Rättegången ska av säkerhetsskäl hållas i säkerhetssalen i Linköpings tingsrätt. De misstänkta och andra personer i deras närhet bedöms ha ett våldskapital, och eventuella försök att störa rättegången kan inte uteslutas. Polisen kommer därför ha en ökad närvaro i anslutning till Linköpings tingsrätt under rättegångsdagarna.

Tungt beväpnande poliser


Det kommer att finnas en permanent avspärrning utanför entrén till tingsrätten under de veckor som rättegången pågår, vilket gör att ett antal parkeringsplatser där inte kan användas. Under rättegångsdagarna kommer även en sträcka av Regementsgatan spärras av för trafik. Det innebär att busslinjer som trafikerar den gatan påverkas, och övriga fordon får ta en annan väg. Se Östgötatrafikens kanaler för mer information.

– Ett förstärkningsvapen är en kulspruta, förklarar Björn Öberg, presstalesperson hos polisen i Östergötland.

Drönare

Det kommer finnas poliser med förstärkningsvapen i området, och polisen kommer också använda UAS, även kallat drönare, för att ha en bra överblick över området. Polisen har inga tydliga tecken på att ordningsstörningar kommer att ske, men polisen behöver ha beredskap och en hög insatskapacitet om det sker.

Polisen hanterar rättegången i en så kallad särskild händelse, som leds av en regional stab.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var under måndagens morgon som polisen gjordes uppmärksam på att en tjur sprang...
Idag, torsdag, samverkar flera olika myndigheter vid en massiv kontroll vid bygget av den...
Det blev stökigt och mycket folk på Swedbank i centrala Linköping tidigare under tisdagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,227FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
14.1 ° C
14.4 °
14 °
33 %
3.6kmh
0 %
tis
12 °
ons
11 °
tor
3 °
fre
8 °
lör
6 °