14.1 C
Linköping
tisdag, april 20, 2021

62 000 har fått vaccin – nu kommer brev om nästa åldersgrupp

Håll koll i brevlådan efter helgen då Regionen nu börjar skicka ut brev om vaccinering för alla dem mellan 70 till 74 år.

I dagsläget har över 62 000 personer fått sin första dos av vaccin mot covid-19 i Östergötland. Av dem har över 27 000 också fått sin andra dos. På de särskilda boendena i länets kommuner återstår endast ett fåtal personer att vaccinera. Alla kommuner är också snart klara med vaccinationerna av patienter i hemsjukvården. Om detta berättar Region Östergötland i ett pressutskick.

Fas 2


Region Östergötland vaccinerar fortfarande i fas 2, i enlighet med den nationella prioriteringsordningen där fokus ligger på de äldre åldersgrupperna. Alla invånare över 75 har nu fått brev och möjlighet att boka tid, och i början av nästa vecka får även länets 70- 74-åringar sitt brev med erbjudande om att boka tid.

– Vi vill gärna att man i möjligaste mån försöker boka vaccinationstid digitalt, säger Rickard Lundin i den särskilda sjukvårdsledningen. Tillgången på tider kan variera och om man inte hittar en tid kan man försöka igen nästa dag. Det kommer upp nya tider hela tiden. De stora vaccinationscentraler har större kapacitet än vårdcentralerna, så man kan med fördel boka sin tid där.

– De flesta frågor om vaccination hittar man svar på via 1177.se, säger Rickard Lundin. Informationen där uppdateras löpande, så den är alltid aktuell.

Boka på nätet


Samtidigt som vaccinationen går vidare nedåt i åldersgrupperna, kan fortfarande äldre personer som inte hunnit vaccinera sig boka tid.

– Det är aldrig för sent att få sin vaccination. Vi vill uppmana alla i de äldre åldersgrupperna som inte vaccinerat sig än att göra det, säger Rickard Lundin. Alla vaccin ger ett bra skydd mot svår sjukdom i covid-19.


Stor smittspridning

Smittspridningen är fortfarande stor i Östergötland och belastningen på sjukvården är fortsatt hög.

RELATERADE ARTIKLAR

Mikael Åkerlund Mabilia insjuknade i covid och sedan gick det snabbt utför. Det var,...
Smittspridningen i samhället är fortsatt hög och precis som förra året kommer även den...
Allmänheten har allt svårare att följa de rekommendationer som finns för att minska smittsprinigen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,227FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
14.1 ° C
14.4 °
14 °
33 %
3.6kmh
0 %
tis
12 °
ons
11 °
tor
3 °
fre
8 °
lör
6 °