9.5 C
Linköping
torsdag, februari 25, 2021

Föräldrar och politiker säger nej till nedläggning av skola

Det finns planer på att lägga ner låg och mellanstadiet på Ånestadskolan. Något som upprör föräldrar och även Elias Aguirre, socialdemokratiskt kommunalråd i Linköping.

Alliansen lät ta fram en utredning som heter Skola 2035 förra året. I den rekommenderas Ånestadsskolan göras om till högstadium för att råda bot på bristen på högstadieplatser. I en artikel på kommunens hemsida i november annonserades att detta var på gång att genomföras.

I den artikeln kam man läsa följande “När det gäller Ånestadsskolan har politikerna aviserat att man vill gå vidare, så där kan vi nog vänta oss ett beslut, säger Tor Andersson, biträdande utbildningschef i kommunen.”

Det uttalande retade upp några föräldrar på skolan som protesterar mot beslutat och även har startat startat en namninsamling. Redan idag innehåller den över 400 namnunderskrifter.

– De här planerna behöver skrotas direkt. Det är inte okej att ett hot om nedläggning hänger över en så bra skola. Krävs det så kommer vi göra en valfråga om det här.
Att Alliansen försöker lösa bristen på högstadieplatser genom att lägga ner bra skolor är ett tecken på att man inte tagit lokalbristen på allvar och att man är stressad, säger Elias Aguirre, socialdemokratiskt kommunalråd, till Lkpg.News

RELATERADE ARTIKLAR

Tre män åtalas nu vid Linköpings tingsrätt för utpressning mot en butiksägare i Linköping....
Vid 01-tiden rapporterade en polispatrull till ledningscentralen att de hade fått tag i fem män...
Igår, fredagen den 29 januari, skrev Linköpings kommun och Polismyndigheten under ett förnyat medborgarlöfte....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,105FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
9.5 ° C
10 °
9 °
81 %
5.1kmh
0 %
tor
12 °
fre
9 °
lör
7 °
sön
8 °
mån
8 °