13.1 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

Föräldrar och politiker säger nej till nedläggning av skola

Det finns planer på att lägga ner låg och mellanstadiet på Ånestadskolan. Något som upprör föräldrar och även Elias Aguirre, socialdemokratiskt kommunalråd i Linköping.

Alliansen lät ta fram en utredning som heter Skola 2035 förra året. I den rekommenderas Ånestadsskolan göras om till högstadium för att råda bot på bristen på högstadieplatser. I en artikel på kommunens hemsida i november annonserades att detta var på gång att genomföras.

I den artikeln kam man läsa följande ”När det gäller Ånestadsskolan har politikerna aviserat att man vill gå vidare, så där kan vi nog vänta oss ett beslut, säger Tor Andersson, biträdande utbildningschef i kommunen.”

Det uttalande retade upp några föräldrar på skolan som protesterar mot beslutat och även har startat startat en namninsamling. Redan idag innehåller den över 400 namnunderskrifter.

– De här planerna behöver skrotas direkt. Det är inte okej att ett hot om nedläggning hänger över en så bra skola. Krävs det så kommer vi göra en valfråga om det här.
Att Alliansen försöker lösa bristen på högstadieplatser genom att lägga ner bra skolor är ett tecken på att man inte tagit lokalbristen på allvar och att man är stressad, säger Elias Aguirre, socialdemokratiskt kommunalråd, till Lkpg.News

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Efter omfattande debatt och centrala fackliga förhandlingar har äldrenämnden fattat beslut om hur en...
På kommunfullmäktiges sammanträde den 23 november skulle den mycket omdebatterade frågan om Tinnerbäcksbadets "Badsjö"...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
13.1 ° C
13.8 °
13 °
73 %
11.3kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °