1.1 C
Linköping
måndag, mars 1, 2021

Samtliga äldreboenden vaccinerade

Den första sprutan med vaccin mot covid 19 togs på Attendos vårdboende Duvan den 27:e december 2020 och det sista äldreboendet vaccinerades 14 januari förra veckan och därmed har alla på kommunens äldreboenden fått den första sprutan vaccin.

Januari har, så här långt, varit en intensiv månad för personal inom äldreomsorgen. Drygt 1600 personer har vaccinerats på kommunens särskilda boende för äldre.

– Linköpings kommun har nu vaccinerat första dosen mot covid-19 på samtliga särskilda boende för äldre. De personer som av någon anledning inte kunde vaccineras vid aktuellt tillfälle kommer att erbjudas vaccinering framöver. Detta gäller även nyinflyttade personer på boendet. Alla medarbetare har utfört ett fantastiskt arbete, säger Caroline Irebro, medicinskt ansvarig sjuksköterska, i ett uttalande på kommunens hemsida.

Personal inom äldreomsorg är också en prioriterad grupp för vaccination mot covid-19. Parallellt med vaccingen av äldre pågår även vaccinering av personalen, något som under veckan och kommande veckor kommer att öka i takt.

Personalen får vaccin

– Vi är måna om att alla ska bli vaccinerade och har en dialog med Region Östergötland för att kunna stötta upp om och när det behövs. Vi uppmanar att i den mån det går att boka sin tid online enligt den information som Region Östergötland skickat ut. Och, att ta hjälp av en närstående eller sin hemtjänstutförare om det behövs, säger Linda Ljungqvist Social- och omsorgsdirektör.

Linköpings kommun följer Region Östergötlands vaccinationsplan och näst på tur är personer med hemtjänstinsatser eller personer med hemsjukvård. Region Östergötland har gått ut med information om att det är högt tryck på deras bokningstelefon eftersom många hör av sig och vill boka tid.

RELATERADE ARTIKLAR

Linköpings socialdemokrater anser att det är oklokt att inte ta tillvara på delrapporten som...
Tre män åtalas nu vid Linköpings tingsrätt för utpressning mot en butiksägare i Linköping....
Färsk statistik visar att de anställda inom kommunens verksamhet har varit hemma och sjuka...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,107FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.1 ° C
2 °
0 °
80 %
1.5kmh
0 %
mån
9 °
tis
10 °
ons
7 °
tor
3 °
fre
1 °