12.6 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

Nytt parkeringshus har öppnat

Parkeringshuset Talldungen har nu öppnat i den nya stadsdelen Ebbepark. En stadsdel för boende och företagande mitt i Linköping.

Nu har det första stora garaget, Talldungen, öppnat och här finns plats för 161 bilar. 14 av platserna har elbilsladdare och fler finns förberedda när efterfrågan ökar. Här finns också en bilpool och till sommaren öppnar ett cykelrum med 194 cykelplatser.

– I Ebbepark spelar inte bilen huvudrollen, vi vill stimulera så många som möjligt att välja andra sätt att ta sig hit. Här finns bilpool, elcykelpool och när området är fullt utbyggt kommer det att finnas 3 600 cykelplatser både ovan jord och i de fem olika garagen. Men självklart kommer många fortfarande att behöva bilen ibland och då finns det gott om plats för dem också, säger Matts Skeppstedt, affärsutvecklare på Dukaten, i ett pressmeddelande.

Från garaget finns dörrar till byggnaderna ovanför, till att börja med till Repfabriken där Campushallen nyligen öppnade en träningsanläggning. Under 2021 kommer fler byggnader att färdigställas och de övriga fyra uppgångarna tas i bruk.

Smart parkering

Talldungen är öppet för alla och ingår i Dukatens allmänna utbud, inga platser är förhyrda. Delade platser används på ett mycket mer effektivt sätt och är ett smart sätt att dela på resursen parkering.

Här finns också en ny tjänst som ska underlätta för alla som använder samma bil, eller för all del för de som har svårt att komma ihåg var man ställde sin bil. Tjänsten heter helt enkelt Hitta bilen och innebär att man i appen Linpark ser var bilen parkerades senast. Hitta bilen testas först i Ebbepark innan tjänsten implementeras i alla Dukatens inomhusanläggningar.

Garage Talldungen har infart från Westmansgatan/Ebbegatan.

Snabbinfo:

Garaget har 161 bilplatser (136 initialt), 14 elbilsladdare (förberett för fler), 194 cykelplatser i låst cykelrum (öppnar till sommaren), 5 trapphus med dörrar till byggnaderna ovanför. Här finns också bilpool.

Pris för parkering: 15 kronor per timme eller abonnemang dygnet runt som kostar 1100 kronor för 30 dagar eller måndag–fredag dagtid som kostar 800 kronor för 30 dagar.

Öppettider: 06-21 (tillgängligt dygnet runt med kod)

Fastighetsägare: Sankt Kors (bolaget ägs av Linköpings kommun)

RELATERADE ARTIKLAR

Efter något års paus är Linköping Comedy Festival tillbaka nu i helgenoch denna gång...
Nu stänger parkeringshuset Baggen i city för renovering. Från och med 31 maj och...
Ebbepark börjar nu ta form och färdigställas. Mycket återstår ännu att göra men nu...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätta regnskurar
12.6 ° C
13 °
11 °
76 %
9.8kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °