-2.7 C
Linköping
söndag, januari 17, 2021

Grundskolan börjar på torsdag

Alla kommunala grundskolor i Linköping öppnar, imorgon. torsdag 7 januari som planerat. Öppningen sker på rekommendation av Region Östergötlands smittskyddsenhet.

Linköpings kommun har en beredskap för att låta elever i årskurs 7–9 få undervisning på distans men just nu gör smittskyddsenheten bedömningen att det inte är nödvändigt, berättar kommunen på sin hemsida.

Att grundskolan nu startar beror, bland annat på att alla barn och ungdomar har rätt till utbildning och att skolan har en viktig social funktion i samhället. Det är därför grundskolorna i Sverige fortsätter att hålla öppet trots att många andra verksamheter är stängda på grund av pandemin.

Smittskyddsenheten kan komma att ompröva sin rekommendation, men om det skulle bli några ändringar under terminen får berörda elever och vårdnadshavare information från respektive grundskola så snart det är möjligt.

Det finns tre saker som skulle kunna leda till stängda skolor eller distansundervisning. Den första är om smittskyddsenheten rekommenderar det, det andra om regeringen fattar beslut om det och det tredje som kan leda till stängning eller distansundervisning är om så många lärare blir sjuka att en skola inte längre kan hålla öppet

Det är fortsatt viktigt att alla stannar hemma även vid milda förkylningssymtom. Kom ihåg att tvätta händerna ofta och länge, använd handsprit om det inte finns tvättmöjligheter och håll avstånd i de situationer där det är möjligt.

RELATERADE ARTIKLAR

Efterlevnaden av de rekommendationer som kommit till följd av covid-19 bedöms ha ökat...
Från och med den 24 november är det förbjudet att anordna allmänna sammankomster och...
Den 18 januari 2021 kommer huvudbiblioteket i Linköping att öppna sin verksamhet igen men...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,029FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-2.7 ° C
-2 °
-3.3 °
86 %
2.6kmh
90 %
sön
-3 °
mån
-2 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
5 °