9.5 C
Linköping
torsdag, februari 25, 2021

Så var nyårsnatten i Linköping

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 235 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av vad som hänt i Linköping.

Klockan 01:39 fick polisen vetskap om en misshandel som skulle ha inträffat i en bostad i Berga, Linköping. En man, som är i 30-årsåldern, hade misshandlat en kvinna han har en relation med. Kvinna ska ha sedan ha tagit sig ifrån bostaden. Senare greps den man som misstänks för misshandeln. Polisens presstjänst har inga uppgifter om kvinnans skadeläge.

Raket mot förskola

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Hagbyskolan i Linköping klockan 02.00 och med anledning av en befarad brand. Någon, eller några, hade skjutit en raket genom ett fönster vilket gjorde att rökutveckling uppstod. Ingen person skadades i samband med händelsen.

Klockan 03:23 larmades polisen till en bostad i Hejdegården, Linköping, med anledning av ett bråk. En man, som är i 30-årsåldern, ska ha misshandlat en kvinna han har en relation med. Mannen greps misstänkt för misshandel. Polisens presstjänst har inga uppgifter om kvinnans skadeläge.

Kvinnomisshandel

Polis larmades, under tidig morgon, till bostad i Rimforsa, strax söder om Linköping, med anledning av ett bråk. En man, som är i 60-årsåldern, ska ha misshandlat en kvinna. Mannen greps misstänkt för misshandel.

Polisen har under kvällen och natten fått ett flertal samtal om höga smällar från olika platser i länet. De allra flesta samtalen har gällt minderåriga som har kastat smällare och skjutit raketer på ett vårdslöst och hänsynslöst sätt. Detta leder till stor otrygghet och kan även leda till allvarliga person- och egendomsskador.

Ha koll på era barn

Polisen uppmanar vårdnadshavare att ta sitt föräldraansvar och kontrollera vad deras barn gör ute på kvällar och nätter. Polisen har för avsikt att i möjligaste mån ingripa mot detta och beslagta och förverka fyrverkerier som anträffas i samband med lagbrott.nyårs

Föregående artikelBil brann på Tuvgatan
Nästa artikelNya lagar från och med idag

RELATERADE ARTIKLAR

Polis larmades, under natten mot tisdag, till en bostad i Tannefors, Linköping, med anledning...
Klockan 00.44, natten mot lördag, fick polisen samtal om att en kvinna kunde befinna...
Polisen kallades, under natten, till Helgagatan i Linköping där en person ska ha sett...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,105FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
9.5 ° C
10 °
9 °
81 %
5.1kmh
0 %
tor
12 °
fre
9 °
lör
7 °
sön
8 °
mån
8 °