9.5 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Brandskadat hus går inte att rädda – Stångåstaden bygger nytt

36 familjer drabbas av branden i flerfamiljshus i Skattegården i Skäggetorp i Linköping i somras och har varit evakuerade sedan dess, om detta berättar flera medier idag, där ibland Radio Östergötland. 

Det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden har nu genomfört flera besiktningar av fastigheten och man har gjort bedömingen att det har alldeles för omfattande skador för att den ska kunna repareras. Istället har man nu sökt bygglov för att bygga ett nytt hus på tomten, ett trähus som till stora delar är förproducerat.

De drabbade hyresgästerna kommer antingen att erbjudas förtur till en annan bostad hos Stångåstaden eller erbjudas förtur till lägenheterna i det nya huset, som kommer innehålla 57 lägenheter och vara klart tidigast 2022.

Branden i Skäggetorp – tekniska undersökning klar – Lkpg.News

RELATERADE ARTIKLAR

Set var strax före klockan 20 på torsdagskvällen som räddningstjänst och polis larmades om...
Mord som kan liknas vid rena avrättningar, skott mot förskola och ett område i...
Någon gång mellan julafton och den 27 december ska någon eller okända personer skjutit...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
kraftigt duggregn
9.5 ° C
10 °
9.2 °
97 %
2.1kmh
100 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °