19.7 C
Linköping
tisdag, september 26, 2023

Branden i Skäggetorp – tekniska undersökning klar

Den var den 27 juni som ett av Stångåstadens fastigheter på Skattegådern i Skäggetorp blev lågornas rov. Arbetet med att utreda vad som hänt, och varför, går långsamt men nu är det tekniska undersökningen färdig, berättar polisens utredare Marie Åhlund. 

Branden var mycket häftig och det förelåg även fara för att den skulle sprida sig så ansvariga på plats beslutade att man även skulle utrymma grannhuset. Det har varit ett långt och mödosamt arbete att göra en teknisk undersökning av brandplatsen men nu är den klar.

– Nu ska våra tekniker analysera de provsvar de fått och därefter börjar man kunna ana vad som skett och hur branden rört sig och därefter kan man ha ett hum om var den började och kanske även hur den uppstått.

Branden utreds som grov allmänfarlig vårdslöshet och den är den tesen man jobbar efter men man kan inte utesluta att det skulle kunna ligga ett brott bakom branden men det kommer den fortsatta utredningen kunna ge svar på, berättar Marie Åhlund avslutningsvis.

Vindsbrand i Skäggetorp

Vårdslöshet bakom jättebranden i Skäggetorp?

 

RELATERADE ARTIKLAR

Set var strax före klockan 20 på torsdagskvällen som räddningstjänst och polis larmades om...
Mord som kan liknas vid rena avrättningar, skott mot förskola och ett område i...
Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
19.7 ° C
20 °
19.2 °
57 %
2.6kmh
0 %
tis
19 °
ons
22 °
tor
23 °
fre
17 °
lör
16 °