-0.5 C
Linköping
söndag, mars 26, 2023

Tre män anhållna efter mordförsöket på Ågatan

Tre personer har gripits misstänkta för försök till mord. Detta sedan polis anträffat en skadad man på Ågatan i centrala Linköping under natten mot söndag. Under söndagsmorgon anhölls dessa av åklagare. 

Mannen, i 20-årsåldern, har förts till sjukhus med allvarliga skador. Enligt en bulletin från Region Östergötland ska det röra sig om en skador orsakade av en kniv. Mannen opererades akut under natten och hans tillstånd ska vara allvarligt men stabilt.

De avspärrningar som polisen haft på platsen har nu under morgonen hävts. Under dagen kommer ytterligare förhör och andra utredningsåtgärder att genomföras. Enligt uppgifter till LkpgNews hittades en stor kniv på, eller i närheten av brottsplatsen.

De tre männen, som alla är i 20-årsåldern, har nu anhållits av åklagare, misstänka för försök till mord.

Eventuella iaktagelser lämnas till polisen via telefon 11414 eller via polisen.se.

Klockan 01:14 inkommer händelsen till polisen och runt denna tidpunkt är polisen väldigt angelägen om att få in iakttagelser runt Stora Torget och Ågatan som kan sättas i samband med detta grova våldsbrott.

Samtidigt sker en grov misshandel på Storgatan utanför Hamlet. Målsäganden har på sig en svart jacka och vita byxor när han blir misshandlad. Även denna händelse är polisen angelägen att få in iakttagelser runt.

Foto: Läsarbild.

Grovt våldsbrott på Ågatan – polisen utreder mordförsök

RELATERADE ARTIKLAR

Idag uttalar sig för första gången Palatset och dess personal via ett uttalande i...
Det var vid midnatt som polisen larmades om skottlossning inne på Palatset på Drottninggatan...
Idag höll Polisregionen och chefen för utredningssektion John Andåker en kort pressinformation med anledning...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-0.5 ° C
0.5 °
-0.8 °
83 %
4.6kmh
100 %
sön
0 °
mån
-1 °
tis
2 °
ons
2 °
tor
0 °