-0.2 C
Linköping
lördag, november 28, 2020

Sponsrar tjejers idrottsutövande

Nu har Länsförsäkringar Östgöta tagit ett nytt kliv i arbetet med jämställd idrottssponsring genom att man har förtjänat en FairPay silver-certifiering. På en pressträff i Linköpings arena berättade Tommy Eklöf, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Östgöta om vad man arbetat med och vilka framtida ambitioner företaget har när det jämställdhetssponsring.

Länsförsäkringar Östgöta fick i höstas ta emot utmärkelsen FairPay. Utmärkelsen tar sin utgångspunkt i att 47 procent av alla idrottsutövare i Sverige är kvinnor men enbart 80 procent av sponsringen går till män.

̶  Det är hög tid att vi i näringslivet driver på omställningen till en jämställd idrott, där tjejer och killar ska ha samma förutsättningar. Förändring börjar med handling och näringslivet har enorma möjligheter att påverka, säger Tommy Eklöf och fortsätter.

̶  Att jobba med jämställdhet och inkludering är en självklarhet för oss. Idrotten är en superkraft när det kommer till samhällsförändring och det är inom damidrotten som tillväxten finns. Detta är förstås positivt för samhället men också för oss som lokalt kund ägt bolag. Huvudperson på pressträffen var länets stora affischpelare för jämställdhet i samhället; LFCs Nilla Fischer.

̶  Länsförsäkringar visar både i ord och handling att de vill göra idrotten mer jämställd med sitt initiativ med jämställd sponsring, vilket vi tycker är jättebra.  Vi välkomnar satsningen och hoppas fler företag börjar tänka på jämställd sponsring så att det inte spelar någon roll om man är man, kvinna, tjej, kille eller icke-binär, utan alla får samma förutsättningar att bli den lysande stjärna som de vill bli en dag, uttrycker LFC i ett pressmeddelande. Nilla Fischer är glad över att det börjar jämna ut sig och att Länsförsäkringar visar vägen för andra företag.

Brons ska bli guld

Att Länsförsäkringar Östgöta blir FairPay silver-certifierade innebär att sponsringen nu fördelas med 40 procent till tjejer och 60 procent till killar. Men ambitionen är att man ska nå guld-nivån med en helt jämställd sponsring redan under nästa år. Länsförsäkringar hoppas nu att fler i det östgötska näringslivet vill vara med och ta ställning för att sponsringen blir jämställd. I samarbete med stiftelsen FairPay, tog man första steget (FairPay brons) 2019 och är i dagsläget det enda certifierade företaget i Östergötland.

Även Johan Thorén från Östergötlands Fotboll Förbund som också var med på träffen lovordade satsningen på jämställdhetssträvanden inom idrottsvärlden.

RELATERADE ARTIKLAR

Polis larmades, under fredagskvällen, till en klubblokal i området Slaka, Linköping, med anledning av...
Polis larmades, under fredagens eftermiddag, till centrala Linköping med anledning av ett åldringsbrott. En man...
Polisen fick, klockan 01.23 natten mot fredag,  larm om en pågående stöld av delar...

FÖLJ LKPG.NEWS

2,903FöljareGilla
62FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-0.2 ° C
0 °
-0.6 °
95 %
1kmh
70 %
lör
-1 °
sön
0 °
mån
4 °
tis
4 °
ons
3 °