9 C
Linköping
söndag, november 1, 2020

Tonåringar döms för polissabotage

I juni förra året placerade två tonårspojkar ut en falsk bomb vid polishuset i Linköping. Nu döms de för sabotage av Linköpings tingsrätt. Det berättade Sveriges radio Östergötland i sina sändningar under fredags eftermiddag.

Det var två  16-åringa pojkar som placerade en bombattrapp vid polishuset på Garnisonsområdet i Linköping i juni förra året. Detta innebar att ett flertal myndigheter och en skola på området påverkades. Nu har de fått sitt straff och den ena pojken döms till ungdomstjänst i 75 timmar. Den andra pojken får ungdomstjänst i 140 timmar då han även döms för medverkan vid ett personrån i Norrköping i april i år. För det rånet döms ytterligare en 16-åring till 120 timmars ungdomstjänst.

RELATERADE ARTIKLAR

Nu åtalas en 21 årig man vid Linköpings tingsrätt misstänkt för två fall av...
  Polisen varnar nu för att en artig och trevlig man ringer upp äldre personer...
Polisen fick, torsdagskvällen, in ett larm om ett rån på Trädgårdstorget i Linköping. En man...

FÖLJ LKPG.NEWS

2,840FöljareGilla
61FöljareFölj
10FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
9 ° C
9 °
8.9 °
93 %
5.1kmh
98 %
sön
12 °
mån
17 °
tis
11 °
ons
8 °
tor
8 °