4.5 C
Linköping
tisdag, oktober 20, 2020

Nu upphör hjälp till riskgrupp

-

När pandemin slog till var det många äldre som fick hjälp med att hämta ut sin medicin av kommunen. Från och med den 15 oktober upphör denna service. 

Detta har äldrenämnden i Linköpings kommun tagit beslut om. Anledningen är att situationen har ändrats sedan pandemin bröt ut och att flera åtgärder har genomförts. Till exempel har många näringsidkare utökat sina öppettider, har öppettider som är vikta för riskgrupper och erbjuder inköp via olika e-tjänster.

Ställt om

Även regionen har haft tid att ställa om i sina verksamheter för att underlätta för medborgare att hantera sina recept alternativt få dem hemskickade.

– När vi tillförde stödet i april var det direkt nödvändigt och vi har varit nöjda över hur stödet har använts. Nu är läget annorlunda, även om vi fortfarande befinner oss i pandemin har många verksamheter anpassats och smittspridningen minskat vilket gör att vi inte längre finner stödet nödvändigt. Med det sagt är det inte omöjligt att införa något liknande stöd om smittspridningen åter skulle öka, säger Liselotte Fager (KD), äldrenämndens ordförande, Linköpings kommun, i ett uttalande på kommunens hemsida.

 

 

RELATERADE ARTIKLAR

Efter den senaste tidens personrån, i bland annat Ryd, tar nu Linköping till med...
Vallastadens vårdboende har tilldelats Hagdahlsakademins pris för bra mat i äldrevården, detta berättar nu...
En 20 meter lång och 10 meter bred entrébyggnad har börjat byggas i Tinnerö...

FÖLJ LKPG.NEWS

2,760FöljareGilla
61FöljareFölj
10FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
4.5 ° C
5 °
4 °
93 %
5.1kmh
75 %
tis
7 °
ons
13 °
tor
14 °
fre
11 °
lör
8 °