6 C
Linköping
tisdag, oktober 20, 2020

56 spelare i ny bok om LHC

-

Nu kommer boken där 56 spelare i LHC som lagt hockeyrören på hyllan, Mannen bakom boken heter Johan Hagesund och lkpg.news fick en pratstund med honom helt nyligen.

– Fröet till den här boken var det uppdrag jag fick av Anders Mäki inför säsongen 2016/17, nämligen att intervjua tidigare LHC-spelare som en del i uppmärksammandet av LHC:s 40-årsjubileum 4 augusti 2016, öppnar Johan vårt samtal.

– Den allra första jag intervjuade var Stefan Jacobsson, sen Magnus Johansson, och sen rullade det liksom på. Även om jag är en ”normal” supporter såtillvida att jag ser de flesta av SHL-lagets matcher och mitt humör delvis följer lagets resultat har jag mer och mer insett att mål, vinster och SM-guld bara är en del av idrotten som egentligen består av så mycket mer. Lite av allt det där andra tror jag att jag försöker få fram i den här boken. Personliga minnen, roliga händelser i omklädningsrum, frustration, förhoppningar, vänskap.

Minnen och vänskap

En regel har varit att det bara är spelare som lagt av som är med i boken. Detta för att det ska vara lättare för dem att överblicka karriären, tiden i klubben, hockeyn i relationen till privatlivet etc. Helt enkelt kunna sätta saker i ett större sammanhang.

I boken får vi möta profiler som Mike Helber, Mattias Weinhandel, Nizze Landén och inte minst Linköpingsprofilen Gay Bengtsson samt 52 stycken smått legendariska spelare till.

RELATERADE ARTIKLAR

Det brittiska hårdrockbandet Judas Priest skulle spelat i Linköping och SAAB - arena den...
Linköpingspubliken älskar komikern Al Pitcher och nu drar han in på självaste SAAB-Arena den...
Den 14 juni kommer det brittiska Heavy metalbandet Judas Priest till Linköping och SAAB...

FÖLJ LKPG.NEWS

2,760FöljareGilla
61FöljareFölj
10FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
6 ° C
6.1 °
6 °
100 %
3.1kmh
40 %
tis
7 °
ons
12 °
tor
15 °
fre
11 °
lör
9 °