15.2 C
Linköping
lördag, oktober 1, 2022

Vikkys långa resa

Just nu pågår första etappen av konststafetten PopupArt i Medborgarskolans lokal på Storgatan 40 i centrala Linköping. Först ut är Vikky Schander som tar oss med på en lång vandring. 

Tanken bakom  PopupArt är att man har en vecka på sig att sammanställa en utställning. En nog så svettig tid vilket Vikky Schander vittanar om då lkpg.nerws sticker in näsan på själva öppningsdagen.

– Det här är min länga resa, säger hon och pekar på de två väldigt långa akvarellmålningarna som täcker stora delar av lokalen långsidor. Detta tillsammans med en lite mindre måling samt en videoinstallation som just loopar en väldigt lång promenad är det hon lagt sin kraft på under den vecka hon haft på sig.

– Sedan så tar jag och klipper ut en bit till den som vill köpa in sig på min vandring och så fortsätter hemma hos den som nu köpt en bit av mitt verk, förklarar hon och ser lite illmarig ut i sitt svarta punkhår.

Medborgarskolans lokal på Storgatan 40 är adressen och det är öppet idag och imorgon söndag från 12.00 till 15.00.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Efter omfattande debatt och centrala fackliga förhandlingar har äldrenämnden fattat beslut om hur en...
På kommunfullmäktiges sammanträde den 23 november skulle den mycket omdebatterade frågan om Tinnerbäcksbadets "Badsjö"...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
15.2 ° C
16 °
14.2 °
58 %
4.1kmh
20 %
lör
15 °
sön
10 °
mån
12 °
tis
14 °
ons
17 °