12.7 C
Linköping
måndag, oktober 3, 2022

Al Pitcher skojade i Gamla Linköping

Al Pitcher måste vara den mest folkkäre Nya Zeeländare vi har i Sverige. Troligen den ende med för den delen. Han har genom hårt jobb sakta men säkert blivit en bred komiker som storögt betraktar sitt nya hemland. En komiker vi älskar här i Sverige. 

Först av allt. Vilken magiskt trädgård det finns bakom Dahlbergs café i Gamla Linköping. Som att kliva in i en bok av Astrid Lindgren och komma in i ett Sverige som sedan länge är borta. Så stilla, så vackert och med en glasklar himmel över oss. Inne i den lilla lokalen på gården är allt coronasäkrat och arrangören, komikern och entreprenören Ben Kersley står på scenen och erbjuder en ”dusch” av handsprit till den som vill. Han är nog med att poängtera att man  inte ska dricka den.

Ben har satt ihop ett riktigt bra program nu i september och under kvällen kör han och Al hela tre föreställningar. Det blir nära tre timmar på scenen för kvällens huvudnamn men han trivs verkligen som fisken i vattnet för att ta till en utsliten gammal klyscha.

Coronasäkert

Egentligen skulle Al gjort sin första arenaturné nu och befäst sin ställning som folkkär men som alla vet så kom det lite annat i vägen. Al har saknat publiken och publiken har saknat honom. Det märks och Al Pitcher är väldigt skicklig på att få något som enkelt som ”fy fan”och ”appappapp” att växa till skrattorkaner. Han till och med får med sig ett gäng ungdomar som sitter i trädgården och käkar äpplen. Det är där vi har det, hans osvikliga förmåga att få det enkla och vardagliga att bli till spännande och underhållande händelser.

Det är stort.

 

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Efter omfattande debatt och centrala fackliga förhandlingar har äldrenämnden fattat beslut om hur en...
På kommunfullmäktiges sammanträde den 23 november skulle den mycket omdebatterade frågan om Tinnerbäcksbadets "Badsjö"...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
12.7 ° C
13.3 °
12.2 °
79 %
4.6kmh
75 %
mån
12 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °
fre
14 °