11.9 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Allians för Linköping vill se en tryggare stad

Den styrande Allians för Linköping presenterade tidigare i veckan sin budget för 2021.I denna kan man läsa om satsningen på skola, äldreomsorgen, näringslivet och en ökad trygghet för Linköpingsbon i gemen. 

– Jag är stolt över att Allians för Linköping kan presentera en budget som både är ekonomiskt ansvarstagande i en osäker tid samtidigt som vi gör nödvändiga satsningar inom bland annat trygghet, äldreomsorg och skola, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Ett tryggare Linköping

Bland satsningarna i den nya budgeten får fältassistenter och ordningsvakter mer pengar.

– Otryggheten är stor i många stadsdelar och vi behöver skapa en ökad trygghet i hela kommunen. Därför är nu fem miljoner kronor avsatta till bland annat ordningsvakter och fältassistenter, säger Muharrem Demirok (C), kommunalråd.

Hallbristen ska lösas

En översyn ska genomföras med syfte att minska kommunens kostnader för skollokaler. För att förlänga fotbollssäsongen och avhjälpa kommunens hallbrist så läggs det konstgräs på fotbollsplanen i Ljungsbro. Allians för Linköping vill ge mer pengar till gymnasiesärskolan för att alla elever ska få rätt till en likvärdig utbildning.

– Samtidigt som vi tar ansvar för Linköping i en ekonomiskt osäker tid säkerställer vi en trygg välfärd för kommunens invånare. I det arbetet värnar vi om skolan så att vi även i fortsättningen kan erbjuda en utbildning av hög kvalitet. Varje elev ska ha möjligheten till att få uppnå sin fulla potential, säger Åsa Wennergren (L), kommunalråd om budgeten.

Mer till de äldre

Inom äldreomsorgen är avsikten att fortsätta arbetet med teknik, som sensorer och kameror, som kan vara ett stöd för både personal och brukare. Det erbjuds även utbildning för befintlig personal.

– Vi erbjuder personalen inom äldreomsorgen utbildning på arbetstid för att både höja kompetensen inom yrket och för att stärka språket, säger Denisé Cassel (KD), kommunalråd.

Beslut om budget tas av kommunfullmäktige den 29 september.

Föregående artikelDubbla inbrott i city
Nästa artikelÄnnu ett inbrott i city

RELATERADE ARTIKLAR

På söndag, den 24 oktober firas FN-dagen över hela världen. I Linköping bjuder Sveriges...
Alliansen, med stöd av SD, förbereder just nu ett skifte för hemtjänsten som innebär...
Idag, den 14 oktober, infaller "Räkmackans dag" och orsakar högtryck hos de som säljer...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.9 ° C
12.7 °
11.2 °
78 %
3.6kmh
90 %
tor
12 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °