-0.2 C
Linköping
tisdag, december 1, 2020

Våldsamma branden anlagd – polisen utreder mordbrand

Den var under tisdagskvällen som larm inkom till polis och Räddningstjänsten om att det brann på vinden till ett trevångshus på Fogdegatan i Skäggetorp. Nu misstänker polisen att branden var anlagd. 

Det är andra gången på kort tid det brinner våldsamt i Skäggetorp i ett flerfamiljshus. I slutet av juni blev en fastighet på Skattegården lågornas rov och igår var det alltså dags igen. Denna gång var det ett trevåningshus på Fogdegatan som brann.

Branden startade på vinden och turligt nog blev ingen person skadad i eldsvådan men huset utrymdes och de boende fick bo på annan plats under natten. En lägenhet blev brandskadad och två andra fick vattenskador. Men hur det står till med resten av flerfamiljshuset är oklart då ingen har fått gå in där eftersom det föreligger en stor rasrisk i huset.

Samband?

Polisen misstänker att denna brand är anlagd på något sätt: Man tittar även på branden den 27 juni för att se om det kan finnas ett samband mellan dem.

När det är möjligt kommer polisens kriminaltekniker att genomföra en kriminalteknisk undersökning för att om möjligt fastställa brandorsaken och säkra bevisning. Man har även upprättat en större avspärrning som är bevakad för att förhindra tillträde till det brandskadade huset.

Hjälp polisen

Polisen behöver allmänhetens hjälp med utredningen av branden. Den som vet, eller tror sig veta hur branden har uppstått och har uppgifter att lämna kan vända sig till polisen på 114 14 eller ute på plats i Skäggetorp.

 

 

 

 

 

 

 

Våldsam brand på Fogdegatan

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 20:43 fick polisen fick samtal från en bilägare som hade parkerat sin bil...
Under söndagens eftermiddag skedde en massiv polisinsats på Väpnargatan i Skäggetorp. På den aktuella...
Polis, ambulans och räddningstjänst larmades, klockan 23.44 natten mot fredag, till Fogdegatan, Linköping, med...

FÖLJ LKPG.NEWS

2,908FöljareGilla
62FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-0.2 ° C
0 °
-0.6 °
98 %
1.5kmh
100 %
tis
2 °
ons
2 °
tor
2 °
fre
5 °
lör
6 °