12.6 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

Kommunalråd rasar mot nollningen – ”ta ansvar eller lägg ner”

Under den gånga veckan och helgen ägde den så kallade ”nollningen” eller gymnasieskolans nollning rum. Trots fina ambitioner från både skola och kommun så spårade den som vanligt ur och nu kräver det socialdemokratiska kommunalrådet Elias Aguirre att man gör något åt detta. 

Skränande elevskockar som skanderade  ”Hora” i talkör längs med Storgatan, sönderslagna toaletter toaletter hos parkleken i Trädgårdsföreningen, äggkastning och hot om stryk mot lärare samt totalt kaos i Järnvägsparken är bara ett urval av det som hände i city under den gånga helgen och i samband med gymnasieskolans inspark.

Känslig fråga

– Jag har tänkt på det här sedan förra året och förstått att det är lite känsligt med insparken till gymnasieskolan, öppnar Elias Aguirre vårt samtal.

Han förfasas över det han fått höra och tycker att nu får det vara nog med den här typen av händelser i samband med att skolan börjar.

– Jag upplever att det här är något som eskalerat med tiden och att det blivit värre för varje år samtidigt som man hela tiden pratar om problemet med nollningen. Det tillsätts grupper men det görs egentligen ingenting utan man hoppas bara på det bästa och håller tummarna att inget ska hända.

Ta ansvar eller lägg ner

– Man  brukar säga att det sker ju inte på skoltid men man har faddrar som tillsatts på lektionstid, bland annat så det resonemanget håller inte riktigt, slår han fast med önskvärd tydlighet.

– Är det så att skolorna inte kan ta ansvar få man helt lägga ner nollning och inspark. Jag ser ingen annan utväg, avslutar Elias Aguiire, kommunalråd för socialdemokraterna i Linköping.

Stökigt under inspark

Nu startar undervisningen – en inspark utan fylla

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen fick, under måndagens förmiddag, samtal från en person som sa sig vilja tipsa...
Alla kommunala grundskolor i Linköping öppnar, imorgon. torsdag 7 januari som planerat. Öppningen sker...
Bildningsnämnden i Linköping har bestämt att de elever som studerar på Linköpings kommunala gymnasieskolor...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätta regnskurar
12.6 ° C
13 °
11 °
76 %
9.8kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °