9 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Matlåda till elever på distans

Bildningsnämnden i Linköping har bestämt att de elever som studerar på Linköpings kommunala gymnasieskolor ska erbjudas matlåda under de veckor de studerar på distans. Detta gäller från den 7 januari 2021 och lunchen består av en matlåda som eleven hämtar upp på en grundskola nära sin bostad.

Att studera på distans på deltid innebär att eleverna är på plats i skolans lokaler under två veckor och hemma i en, i ett rullande schema. Nämndens beslut innebär att eleverna, som är folkbokförda i Linköpings kommun, kommer att kunna hämta ut matlådor i skolan inför eller under den veckan då de ska studera hemifrån. Lunchen tillagas av kommunens egna utförarorganisation Leanlink och verksamheten Kost och restaurang, som även tillagar och serverar mat på kommunens gymnasieskolor, förskolor och grundskolor.

Rullande schema

– Det här gör vi för att säkerställa att alla gymnasieelever får möjlighet till en näringsriktig lunch under skoldagen. För vissa familjer som har sämre ekonomiska förutsättningar blir det en stor extrakostnad att behöva betala för luncher, när eleverna i vanliga fall får detta i skolan. säger Åsa Wennergren (L), ordförande i bildningsnämnden, i ett uttalande på kommunens hemsida.

Enligt lag finns det ingen skyldighet att erbjuda lunch till elever i gymnasiet men Linköpings kommun har ändå valt att erbjuda fri lunch till gymnasieelever för att främja möjligheten för alla att få en komplett skollunch.

Matlåda

Matlåda till elever som studerar på distans kommer att erbjudas under hela den period som delvis distansundervisning pågår. Om fjärr- och distansundervisningen förlängs kommer erbjudandet om matlådor att fortsätta gälla.

RELATERADE ARTIKLAR

Med anledning av den pågående coronapandemin kan praktikanter som har nära kontakt med medborgare,...
Mord som kan liknas vid rena avrättningar, skott mot förskola och ett område i...
En riktigt god och avkopplande jul tillönskas alla våra läsare. Fortsätt följa oss och...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9 ° C
9.7 °
8.7 °
94 %
2.6kmh
75 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
15 °