8.9 C
Linköping
lördag, september 18, 2021

Ny skivbutik i Linköping

Nu den trettonde augusti öppnar killarna bakom Gaphals, City to City och skivbolagen Lövley Records, The Sign Records och Freight Train upp en ny skivbutik i den lokal de delar med Susperia tattoo inne på gården bakom Dennis Barbershop i centrala Linköping. 

Det är även något av nyinvigning av lokalen så både skivbutiken och tatuerarna får visa upp sig och sin verksamhet.

– Vi tyckte att vi lika gärna kunde öppna en skivbutik när vi ändå har allt på plats här, säger Kaj  Sivervik och Patrik Lindecrantz när news sticker in näsan en dryg vecka innan man slår upp portarna.

– Jag upptäckte även när jag kollade band dem som handlar via vår postorder att de fanns i Linköping eller en direkt närhet och tänkte att de kanske skulle gilla att komma hit istället och kunna handla direkt och slippa frakten, menar Kaj flikar in att då kan de ju ha råd med en extra platta.

Coffetablebook

De allra flesta banden ger ut sina plattor på vinyl och det är numera, tillsammans med digitala tjänster som Spotify, det som är det förhärskande formatet. CD-skivan är nästan förpassad till historiens skräphög.

– Det är ju så mycket roligare med vinyl och vi vill att våra plattor ska vara som en sådan där “coffeetablebook” som man glömmer framme när man får gäster hem, menar de båda eldsjälarna och företagarna.

Patrik Lindecranzt och Kaj Sivervik driver sedan länge sina olika bolag som gör spelningar och ger ut plattor. Skivorna är till största delen med svenska artister och många finns även lokalt här i Linköping. Men nu tar man alltså och öppnar upp en skivbutik.

– Vi vill självklart inte konkurrera med Bengans som har butik här i stan utan vi satsar på det lite smalare och udda utbudet. avslutar den dynamiska duon.

 

Här finner du mer info. 

RELATERADE ARTIKLAR

Nu har du som är Linköpingsbo och väljs ut att delta i en undersökning...
Polisen fick, under tidig tisdagsmorgon, samtal om att det hade upptäckts att fyra...
Linköpings kommun utreder nu flera olika handlingsalternativ kopplade till avtalet med Attendo Sverige...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
8.9 ° C
9.7 °
8.1 °
84 %
3.6kmh
75 %
lör
12 °
sön
11 °
mån
10 °
tis
12 °
ons
15 °