19.7 C
Linköping
lördag, juli 20, 2024

Daniel Nyqvist är psykiskt störd – dubbelmördare kan inte dömas till fängelse

Dubbelmördaren Daniel Nyqvist är psykiskt störd och kan därmed inte dömas till fängelse. Det slås fast i resultatet av den nu genomförda rättspsykiatriska undersökning. Om detta berättar flera medier landet runt. 

Det ska även finnas ett motiv bakom dubbelmordet, det berättar både mannens advokat Johan Ritzner och även åklagaren Britt Louise Viklund men det vill de inte avslöja detta nu utan hänvisar till att de anhöriga till de båda offren som böpr få den informationen. När väl åtalet är färdig kommer motivet också bli offentlig information.

Enligt Rättsmedicinalverket lider Daniel Nyqvist av en allvarlig psykisk störning och vilket innebär att han inte kan dömas till fängelse. Han döms sannolikt till rättspsykiatrisk vård i stället. Detta är även precis så expertis har sagt till lkpg.news redan innan undersökningen var klar.

Åtal är att förvänta i början av september.

Dubbelmördaren Daniel Nyqvist inte okänd för psykvården

Daniel Nyqvist häktad för dubbelmord

 

Föregående artikel
Nästa artikel

RELATERADE ARTIKLAR

En 30-årig man från Linköping har dömts till fängelse i 2,5 år för, bland...
Den 40-årige man som dömdes till livstids fängelse och utvisning för mordet på resecentrum...
Den man som greps och senare anhölls misstänkt för mordet i Lambohov den 8...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
19.7 ° C
20 °
19.2 °
76 %
4.1kmh
100 %
lör
26 °
sön
26 °
mån
24 °
tis
23 °
ons
22 °