-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Dubbelmördaren Daniel Nyqvist inte okänd för psykvården

Det var i tisdags som gåtan om vem som mördade en 8 – årig pojke och en 56 – årig kvinna på Åsgatan nära centrala Linköping den 19 oktober 2004, fick sin lösning då 37 – årige Daniel Nyqvist erkände att det var han som var den skyldige.

Han beskrivs som något av en gåta av både tidigare klasskamrater och grannar, inte många har haft något kontakt med honom och i huset där han bott i en liten lägenhet på 44 kvadratmeter, har nästan ingen tagit notis om honom.

En skolkamrat från gymnasiet, där han gick en elutbildning med datainriktning, berättar att han var med på rasterna och i snacket men så fort skolan var slut sågs han inte till utan då åkte han hem till sina föräldrar i Sturefors där han bodde fram tills han för tio år sedan flyttade till Johannelund. Det var i den lägenheten han greps tidigt i tisdagsmorse.

Han ska under skoltiden gillat dataspel och haft ett intresse för knivar.

Att han kunnat förbli anonym under alla dessa år beror troligen på att han levt ett mycket tillbakadraget liv med få sociala kontakter, han har inte varit aktiv i sociala medier eller i föreningslivet. Daniel Nyqvist har till och med bott nära en av de poliser som varit med och jobbat kring utredningen av dubbelmordet.

Han har tidigare haft någon form av åtgärdsjobb på en brandstation i Linköping men det är osäkert om han varit närvarade i någon större utsträckning. De senaste åren har han haft ytterst små inkomster, runt 100 000 kronor per år, och då mest i form av utbetalningar från Försäkringskassan.

Nu visar läckta journaler från Region Östergötland att han inte varit okänd för psykiatrin i Linköping. Något som fått, bland annat, Daniel Nyqvists advokat Johan Ritzer att reagera starkt i flera medier och menat att “sådant här får inte ske”.

Regionen utreder nu det inträffade.

Daniel Nyqvist har förklarat varför han mördade

RELATERADE ARTIKLAR

Den dna-metod som ledde fram till att man efter 16 år kunde lösa dubbelmordet...
Idag föll domen mot Daniel Nyqvist som erkänt dubbelmordet i Linköping 2004.  Han dömdes för...
Vid lunchtid idag fick dubbelmordet på Åsgatan i oktober 2004 delvis sin upplösning i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °