1.9 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Sommargatan inte helt problemfri

Många hyllar den tillfälliga sommargatan i centrala Linköping men inte alla är helt överlyckliga över de uteserveringar som finns på platsen. Häromdagen hade Räddningstjänsten svårt att komma fram. Hur tänkte kommunen här undrar nog många.

Det var i tisdagskväll som Räddningstjänsten skulle ta sig fram på Storgatan i Linköping men stötte på patrull då man helt enkelt inte kom fram på grund av de uteserveringar som finns på dem, så kallade, sommargatan som man byggt upp där tillfälligt. Räddningstjänstens team var irriterade på detta, enligt uppgifter från vittnen på plats.

Läsarbild

Muharrem Demirok, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och gruppledare för Centerpartiet i Linköping svarar:

– Så vitt jag vet ska detta vara ordnat, att Räddningstjänst och färdtjänst ska kunna ta sig fram. Här verkar det dock som något har gått fel. Oklart vad, men om Räddningstjänsten har problem att ta sig fram så har de säkert redan talat om det. Om inte så får vi se till att lösa det här på bästa sätt.

RELATERADE ARTIKLAR

Undrar du också vart träden som prydde den populära "sommargågatan" som man brukar kalla...
Ett SOS-larm inkom under förmiddagen till polis och räddningstjänst gällande en misstänkt drunkning vid...
Under natten till torsdagen utsattes ett företag på Storgatan i centrala Linköping för skadegörelse....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.9 ° C
2.2 °
-0.3 °
85 %
3.6kmh
3 %
mån
11 °
tis
7 °
ons
8 °
tor
6 °
fre
7 °