20.9 C
Linköping
torsdag, juni 8, 2023

Ta med en box ut i naturen

Visit Östergötland lanserar nu “Utflyktsmålet” i samarbete med ett sjuttiotal restauranger och caféer i Östergötland. Utflyktsmålet är en take away-box med mat framtagen för upptäcktsfärder och aktiviteter i naturen. Syftet är att sammanföra lokala näringsidkare inom restaurang, café och utomhusaktiviteter under den pågående pandemin.

Under den pågående pandemin uppmanas befolkningen att hålla sig undan från folksamlingar. Detta har fått många att utforska aktiviteter utomhus, inte minst genom utflykter till naturområden nära hemmet.

Nu vill Visit Östergötland uppmuntra fler östgötar att upptäcka smultronställen i regionen- och samtidigt stötta lokala verksamheter. Genom initiativet “Utflyktsmålet” kombineras tips på destinationer och aktiviteter för en trevlig picknickbox.

– Även om situationen kring covid-19 är tuff så tycker vi att det är otroligt roligt att se att så många söker sig ut i vår fina region. Det finns mycket att hitta på i närområdet med våra fantastiska utflyktsmål, spännande aktiviteter och storslagna natur. Vi ser dessutom att många vill kunna fortsätta njuta av god lokal mat, utan att sitta på restaurangen. Därför har vi skapat det här initiativet där östgötarna kan kombinera en riktigt god take away-picknick med upptäckarlust, säger Therese Rahnel, strateg på Visit Östergötland, i ett pressmeddelande.

“Utflyktsmålet” finns tillgänglig på ett sjuttiotal restauranger och cafeér i Östergötland under sommaren. På boxen finns information om lokala smultronställen och aktiviteter, utvalda och rekommenderade av Visit Östergötland.

RELATERADE ARTIKLAR

Det finns nu gott om tider för vaccinering i Östergötland rapporter Region Östergötland på...
Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 70-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har...
Alla vill väl ha en fungerande livsmedelsproduktion i Sverige och även i vårt eget...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
20.9 ° C
22.8 °
20.2 °
45 %
4.1kmh
0 %
tor
26 °
fre
19 °
lör
21 °
sön
23 °
mån
25 °