0 C
Linköping
onsdag, mars 3, 2021

Skolkamrat med dubbelmördaren berättar – “har alltid trott det var han”

Igår kom så besked att 37 – årige Daniel Nyqvist först gripits som misstänkt för det brutala dubbelmordet på Åsgatan 2004 och sedan erkänt för sin advokat. En skolkamrat träder nu fram och berättar om den tidigare okända dubbelmördaren för lkpg.news. 

Skolkamraten, som vill vara anonym, gick på samma gymnasieutbildning som Nyqvist, en elektrikerutbildning med inriktning på data.

– Jag blev lite överrumplad först när det stod klart att det var Daniel som var mördaren men jag förstod att något var på gång eftersom, bland annat Expressen har ringt hit under gårdagen, men sedan är jag inte förvånad då vi alltid pratat om att det var han som skulle kunna vara dubbelmördaren. Lite på skämt som man gör men tanken om att det skulle kunna vara han “på riktigt” har aldrig varit långt borta.

Aldrig träffat

– På den tiden bodde han i Sturefors och han var något år äldre än oss andra i klassen. Han var inte någon som utmärkte sig i klassen på något sätt förutom en gång då han, efter att ha lagt in en snus första gången, ramlade baklänges och slog i huvudet i ett element, säger skolkamraten som efter avslutad gymnasieutbildning aldrig träffat eller ens sett Nyqvist igen.

– Han var ingen man umgicks med under skoltid och efter att dagen var slut var det som om han gick upp i rök, avslutar skolkamraten.

Idag, onsdag, har Daniel Nyqvist begärts häktad.

37-årig man anhållen för 16 år gammalt dubbelmord – ska ha erkänt

Föregående artikelBil brann i Ryd
Nästa artikelSkandiamannen mördade Palme

RELATERADE ARTIKLAR

Allt sedan Expressen tog upp försvinnandet av den 12-åriga flickan Zipporah för över en...
Från och med den 2 mars kan näringsidkare som drabbats ekonomiskt av covid-19 återigen...
Coop återkallar Änglamark Thousand Island dressing med bäst före-datum 28-05-2021, 16-07-2021 och 22-10-2021. Rester...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,112FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
0 ° C
0 °
0 °
93 %
6.2kmh
90 %
ons
6 °
tor
4 °
fre
2 °
lör
4 °
sön
2 °