19.7 C
Linköping
lördag, juli 20, 2024

Skolkamrat med dubbelmördaren berättar – “har alltid trott det var han”

Igår kom så besked att 37 – årige Daniel Nyqvist först gripits som misstänkt för det brutala dubbelmordet på Åsgatan 2004 och sedan erkänt för sin advokat. En skolkamrat träder nu fram och berättar om den tidigare okända dubbelmördaren för lkpg.news. 

Skolkamraten, som vill vara anonym, gick på samma gymnasieutbildning som Nyqvist, en elektrikerutbildning med inriktning på data.

– Jag blev lite överrumplad först när det stod klart att det var Daniel som var mördaren men jag förstod att något var på gång eftersom, bland annat Expressen har ringt hit under gårdagen, men sedan är jag inte förvånad då vi alltid pratat om att det var han som skulle kunna vara dubbelmördaren. Lite på skämt som man gör men tanken om att det skulle kunna vara han “på riktigt” har aldrig varit långt borta.

Aldrig träffat

– På den tiden bodde han i Sturefors och han var något år äldre än oss andra i klassen. Han var inte någon som utmärkte sig i klassen på något sätt förutom en gång då han, efter att ha lagt in en snus första gången, ramlade baklänges och slog i huvudet i ett element, säger skolkamraten som efter avslutad gymnasieutbildning aldrig träffat eller ens sett Nyqvist igen.

– Han var ingen man umgicks med under skoltid och efter att dagen var slut var det som om han gick upp i rök, avslutar skolkamraten.

Idag, onsdag, har Daniel Nyqvist begärts häktad.

37-årig man anhållen för 16 år gammalt dubbelmord – ska ha erkänt

Föregående artikel
Nästa artikel

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
19.7 ° C
20 °
19.2 °
76 %
4.1kmh
100 %
lör
26 °
sön
26 °
mån
24 °
tis
23 °
ons
22 °