9 C
Linköping
fredag, oktober 23, 2020

Skandiamannen mördade Palme

Idag, 34 år efter att Olof Palme sköts på öppen gata i Stockholm, kom chefsåklagare Krister Petersson med besked att det var den så kallade Skandiamannen, Stig Engström, som mördade Palme.

Chefsåklagare Krister Petersson meddelade sitt beslut under en digital pressträff tillsammans med Polismyndigheten på onsdagsförmiddagen. Enligt Petersson misstänks dådet ha utförts av en ensam gärningsman, Stig Engström.

Chefsåklagare Krister Petersson har i dag onsdag den 10 juni beslutat att lägga ned förundersökningen om mordet på statsminister Olof Palme den 28 februari 1986 med motiveringen ”misstänkt avliden”.

– Eftersom den personen är död, kan jag inte väcka åtal mot honom, utan har beslutat att lägga ner förundersökningen. Enligt min mening går det inte att komma runt Stig Engström som misstänkt gärningsman. Min bedömning är att det efter drygt 34 år är svårt att tro att vidare utredning skulle ge någonting ytterligare, jag anser att vi kommit så långt man kan begära, säger chefsåklagare Krister Petersson.

Utredningen, som är en av världens största, har kostat över 600 miljoner kronor och innehåller över 250 hyllmeter med pärmar fyllda av uppslag, förhör och annan information.

Motivet ska ha varit allmänt Palmehat enligt magasinet Filter som kartlagt Stig Engström och hans liv.

Här berättar TT mer om vem Skandiamannen var.

RELATERADE ARTIKLAR

FÖLJ LKPG.NEWS

2,796FöljareGilla
61FöljareFölj
10FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt duggregn
9 ° C
9 °
8.9 °
100 %
3.6kmh
40 %
fre
10 °
lör
11 °
sön
12 °
mån
12 °
tis
9 °