-4.6 C
Linköping
söndag, januari 17, 2021

37-årig man anhållen för 16 år gammalt dubbelmord – ska ha erkänt

År 2004 inträffade ett uppmärksammat dubbelmord på en 56-årig kvinna och en 8-årig pojke på Åsgatan i Linköping. Polisen i Linköping använt släktforskningsdatabaser för att efterforska gärningsmannen. Under tisdagsmorgonen greps och anhölls en 37-årig man som skäligen misstänkt för de båda morden.

Ärendet har, i och med att en misstänkt gärningsman nu finns, överlämnats till åklagare. Kammaråklagare Britt-Louise Viklund på Åklagarkammaren i Linköping är från och med den 8 juni förundersökningsledare, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Född 1983

Den misstänkte är en man från Linköpingstrakten född 1983. Han frihetsberövades på morgonen den 9 juni. Framställan om offentlig försvarare har lämnats in till Linköpings tingsrätt.

Mannen har DNA-topsats och NFC har lämnat förhandsbesked om positiv träff på den anhållne mannen. Åklagaren har ändrat misstankegraden mot mannen från skälig misstanke till sannolika skäl misstänkt för mord i två fall.

Näst största utredningen i landet

Åklagaren är för tillfället inte tillgänglig för en intervju utan mer information kommer att lämnas senast när åklagare beslutat om den misstänkte ska begäras häktad eller inte.

Beslut i häktningsfrågan måste fattas senast på fredag klockan 12.00 och ges in till Linköpings tingsrätt.

Utredningen kring dubbelmordet på Åsgatan är den näst största efter Palmemordet.

På SVT Öst hemsida kan du läsa mer om dubbelmordet:

UPPDATERING:

Enligt TT ska den 37 – årige mannen ha erkänt att det är han som är den skyldige för sin advokat. Han greps på en adress i ett av Linköpings äldre bostads områden redan vid 07.00  – tiden på tisdagens morgon. Polisen ska då slagit till även mot en närståendes bostad.

 

RELATERADE ARTIKLAR

Vid en rutinmässig fordonskontroll på Skolgatan i Gottfridsberg fattade patrullen misstanke om att allt...
Polis larmades, nu på morgonen, till en parkering i Ödeshög med anledning av en...
Klockan 04.04 får polisen samtal från stadsdelen Johannelund i Linköping om misstänkt inbrott på...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,028FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-4.6 ° C
-4 °
-5 °
93 %
1kmh
90 %
sön
-3 °
mån
-2 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
4 °