Glyttingebadet vandaliserat och nedskräpat

Okända personer har både brutit sig in på området och slagit sönder på badet. Foto: Tommy Pettersson

Populära Glyttingebadet är något av en oas för boende i Skäggetorp och Ryd. Det är tänkt att det ska öppna för säsongen i veckan men efter badet blivit både sönderslaget och utsatt för nedskräpning så är det tämligen oklart hur det blir med den saken.

Badet stängde för säsongen efter sommaren  2019 och har sedan dess stått tomt men inte helt öde då det ser ut som att okända personer tagit sin in på området och även brutit sig in i lokalerna. Man har förstört och haft det som någon slags festlokal.

– Jag blir både ledsen och förtvivlad, säger Sami Rahim, en av eldsjälarna bakom Glyttingebadet och fortsätter:

Öppnar i veckan

– Vi ska göra vårat yttersta för att badet ska vara i ordning och återställt i slutet på den här veckan.

Inbrottet och vandaliseringen har troligen skett under april eller maj månad och är polisanmält. Den nedskräpning man utsatts för gäller själva kringområdet runt badet och där folk helt enkelt gjort sig av med, bland annat, uttjänta möbler.

Foto: Tommy Pettersson