3.7 C
Linköping
måndag, januari 30, 2023

Så går bygget med nya simhallen

Nu har man hållit på och byggt det som ska bli Linköpings nya simhall i drygt sju månader och det går nu att ana vad som komma skall på området där Folkungavallen låg en gång i tiden.

Den 8 maj invigdes nämligen en ny utsiktsplats på Folkungavallen där man kan följa bygget från första parkett och läsa mer om projektet. Bland annat får man lära sig att jord motsvarande cirka 500 fullpackade lastbilar körts från platsen och att armeringsjärnen till konstruktionen väger mer än 800 personbilar.

Äntligen!

– Äntligen börjar man se någonting växa fram. Det är ju väldigt kul för alla inblandade, inte minst allmänheten, som nu har möjlighet att följa bygget på nära håll i och med utsiktsplatsen också, säger projektchef Christian Dahlén på Lejonfastigheter i ett uttlanade på kommunens hemsida.

Följer planen

Bygget av simhallen går enligt plan och de markförstärkningsarbeten som innefattar pålning har nyligen avslutats. Totalt har pålar som tillsammans mäter omkring 22 kilometer bankats ner i marken. Man har även gjutit bottenplattan och den nya simhallens 50-metersbassäng börjar anta sin form.

– Coronapandemin har ju även drabbat byggbranschen på så vis att leveranser från utlandet kan bli försenade. Men om man vågar bortse från den risken så ligger vi i fas, säger projektchef Christian Dahlén.

Cykelparkering under jord

Det som är på gång härnäst är att man inom ett par veckor kommer att börja montera prefabricerade betongväggar för källardelen. Källaren ska vara färdig senare under hösten.
Efter sommaren påbörjas byggnationen av parkeringshuset med 500 platser för både boende och besökare till simhallen. På området kommer det även att finnas ett underjordiskt cykelgarage.

 

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Efter omfattande debatt och centrala fackliga förhandlingar har äldrenämnden fattat beslut om hur en...
På kommunfullmäktiges sammanträde den 23 november skulle den mycket omdebatterade frågan om Tinnerbäcksbadets "Badsjö"...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.7 ° C
4.7 °
3.2 °
66 %
9.3kmh
0 %
mån
3 °
tis
4 °
ons
2 °
tor
1 °
fre
4 °