3.5 C
Linköping
fredag, januari 22, 2021

Så går bygget med nya simhallen

Nu har man hållit på och byggt det som ska bli Linköpings nya simhall i drygt sju månader och det går nu att ana vad som komma skall på området där Folkungavallen låg en gång i tiden.

Den 8 maj invigdes nämligen en ny utsiktsplats på Folkungavallen där man kan följa bygget från första parkett och läsa mer om projektet. Bland annat får man lära sig att jord motsvarande cirka 500 fullpackade lastbilar körts från platsen och att armeringsjärnen till konstruktionen väger mer än 800 personbilar.

Äntligen!

– Äntligen börjar man se någonting växa fram. Det är ju väldigt kul för alla inblandade, inte minst allmänheten, som nu har möjlighet att följa bygget på nära håll i och med utsiktsplatsen också, säger projektchef Christian Dahlén på Lejonfastigheter i ett uttlanade på kommunens hemsida.

Följer planen

Bygget av simhallen går enligt plan och de markförstärkningsarbeten som innefattar pålning har nyligen avslutats. Totalt har pålar som tillsammans mäter omkring 22 kilometer bankats ner i marken. Man har även gjutit bottenplattan och den nya simhallens 50-metersbassäng börjar anta sin form.

– Coronapandemin har ju även drabbat byggbranschen på så vis att leveranser från utlandet kan bli försenade. Men om man vågar bortse från den risken så ligger vi i fas, säger projektchef Christian Dahlén.

Cykelparkering under jord

Det som är på gång härnäst är att man inom ett par veckor kommer att börja montera prefabricerade betongväggar för källardelen. Källaren ska vara färdig senare under hösten.
Efter sommaren påbörjas byggnationen av parkeringshuset med 500 platser för både boende och besökare till simhallen. På området kommer det även att finnas ett underjordiskt cykelgarage.

 

RELATERADE ARTIKLAR

Det är drygt ett och ett halvt år kvar tills det återigen är val...

Inbrott i city

Polisen larmades, strax innan 02.30 natten mot tisdag, till ett varuhus på Storgatan i...
Den första sprutan med vaccin mot covid 19 togs på Attendos vårdboende Duvan...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,032FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
3.5 ° C
4 °
3 °
81 %
7.2kmh
90 %
lör
3 °
sön
1 °
mån
-2 °
tis
-3 °
ons
-3 °