3.2 C
Linköping
lördag, februari 24, 2024

Strandfiket vandaliserat igen

Under påskhelgen öppnade Mickey Gharib sitt strandfik nedanför hotell Scandic City. Nytt för i år var en nyanlagd äventyrsgolfbana och en ramp för rullstolsbundna.

Trots relativt kallt väder och en pågående pandemi har Mickeys Strandfik varit populärt för de som promenerar längs med Stångån.

─ Vädret har varit tillräckligt bra i april och maj för att folk ska vilja gå ut och fika under sina Stångåpromenader. Vi har gott om plats vilket gör att det är lätt att hålla avstånden. Äventyrsgolfen är ju också en lämplig aktivitet om man vill ha roligt utan att trängas, menar Mickey Gharib som driver strandfiket sedan några år tillbaka.

Men tyvärr, så har strandfiket varit utsatt för skadegörelse i år igen. Nedskräpning och att folk slänger iväg cafémöblerna är något av en vardag för Gharib men att någon försökt att elda upp cafébyggnaden är väl magstarkt även för en entreprenör som aldrig ger upp.

− I fredags skulle jag ta emot varor. Jag möttes då av skadegörelse genom att någon eller några hade försökt att elda upp fiket. Det misslyckades som tur var. Förmodligen tack vare att det regnade då på torsdagskvällen när skadegörelsen skedde.

─ Jag upptäckte att man hade försökt att elda upp trallen genom att man stoppat ned en trasselsudd och tänt på, säger Gharib som nu börjar tröttna på den meningslösa skadegörelsen.

Uppmaning

─ Med anledning av den senaste tidens skadegörelse behöver jag allmänhetens hjälp för nu har det gått för långt. Jag vädjar nu till allmänheten att hålla ögon och öron öppna, i förhoppning om att förhindra framtida incidenter.
─ Ifall ni som gjort detta bara var sugna på en grillkväll så tveka inte på att höra av er till mig, så ska jag visa var det finns bra grillplatser, säger Gharib med ett sarkastiskt tonfall.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Efter omfattande debatt och centrala fackliga förhandlingar har äldrenämnden fattat beslut om hur en...
På kommunfullmäktiges sammanträde den 23 november skulle den mycket omdebatterade frågan om Tinnerbäcksbadets "Badsjö"...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.2 ° C
3.7 °
-0.3 °
88 %
3.6kmh
0 %
lör
3 °
sön
6 °
mån
5 °
tis
6 °
ons
6 °