-2.3 C
Linköping
måndag, januari 18, 2021

Strandfiket vandaliserat igen

Under påskhelgen öppnade Mickey Gharib sitt strandfik nedanför hotell Scandic City. Nytt för i år var en nyanlagd äventyrsgolfbana och en ramp för rullstolsbundna.

Trots relativt kallt väder och en pågående pandemi har Mickeys Strandfik varit populärt för de som promenerar längs med Stångån.

─ Vädret har varit tillräckligt bra i april och maj för att folk ska vilja gå ut och fika under sina Stångåpromenader. Vi har gott om plats vilket gör att det är lätt att hålla avstånden. Äventyrsgolfen är ju också en lämplig aktivitet om man vill ha roligt utan att trängas, menar Mickey Gharib som driver strandfiket sedan några år tillbaka.

Men tyvärr, så har strandfiket varit utsatt för skadegörelse i år igen. Nedskräpning och att folk slänger iväg cafémöblerna är något av en vardag för Gharib men att någon försökt att elda upp cafébyggnaden är väl magstarkt även för en entreprenör som aldrig ger upp.

− I fredags skulle jag ta emot varor. Jag möttes då av skadegörelse genom att någon eller några hade försökt att elda upp fiket. Det misslyckades som tur var. Förmodligen tack vare att det regnade då på torsdagskvällen när skadegörelsen skedde.

─ Jag upptäckte att man hade försökt att elda upp trallen genom att man stoppat ned en trasselsudd och tänt på, säger Gharib som nu börjar tröttna på den meningslösa skadegörelsen.

Uppmaning

─ Med anledning av den senaste tidens skadegörelse behöver jag allmänhetens hjälp för nu har det gått för långt. Jag vädjar nu till allmänheten att hålla ögon och öron öppna, i förhoppning om att förhindra framtida incidenter.
─ Ifall ni som gjort detta bara var sugna på en grillkväll så tveka inte på att höra av er till mig, så ska jag visa var det finns bra grillplatser, säger Gharib med ett sarkastiskt tonfall.

RELATERADE ARTIKLAR

Den första sprutan med vaccin mot covid 19 togs på Attendos vårdboende Duvan...
Den 18 januari 2021 kommer huvudbiblioteket i Linköping att öppna sin verksamhet igen men...
I år är det 150 år sedan Kinda kanal stod färdig. En åtta mil...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,028FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-2.3 ° C
-2 °
-2.8 °
93 %
1.5kmh
90 %
mån
-3 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
5 °
fre
2 °