25.7 C
Linköping
lördag, juli 20, 2024

Upprop till alla sjukvårdsutbildade i länet

Utbrottet av covid-19 har drabbat Östergötland hårt och innebär stora påfrestningar på sjukvården. Region Östergötland går nu ut med ett upprop till alla sjukvårdsutbildade personer i länet.

Alla som har möjlighet att hjälpa till ombeds att ta kontakt och extra stort är behovet av specialistsjuksköterskor inom intensivvård, anestesi och operation.

– Det är en allvarlig situation och vi måste hjälpas åt. Vi har gjort en enorm omställning inom hälso- och sjukvården för att möta de ökande behoven. Vi behöver nu hjälp från hela Östergötland att fortsätta förstärka sjukvården, säger regiondirektör Krister Björkegren i ett pressmeddelande.

Uppmaningen gäller även företag och andra organisationer som kan ha sjukvårdsutbildade medarbetare som idag arbetar med annat.

– Vi söker brett i länet med förhoppningen att företag som kan göra en samhällsinsats genom att avvara medarbetare under en period hör av sig till oss, säger Krister Björkegren.

I Region Östergötlands vikariebank kan alla sjukvårdsutbildade anmäla sitt intresse. Störst är behovet av sjuksköterskor med specialistutbildningar inom intensivvård, anestesi (narkos) och operation men även grundutbildade sjuksköterskor.

– Det här är kompetenser som har en direkt påverkan på gränsen för hur många svårt sjuka patienter vi kan ta emot. Vi hoppas att alla som kan rycka in och göra en insats i den här extrema situationen försöker göra det, säger HR-direktör Zilla Jonsson.

Personer med sjukvårdskompetens kan läsa mer och anmäla intresse på regionostergotland.vikariebanken.se.

RELATERADE ARTIKLAR

Det finns nu gott om tider för vaccinering i Östergötland rapporter Region Östergötland på...
Folkhälsomyndigheten vill införa vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än...
Från och med idag, onsdagen den 29 september slopas deltagartaket för allmänna sammankomster, offentliga...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
25.7 ° C
26.1 °
25.2 °
48 %
3.1kmh
0 %
lör
26 °
sön
27 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
25 °