0.1 C
Linköping
måndag, april 19, 2021

Passa din traktor – tjuven kan slå till

 

Polisen fick under slutet av förra veckan in flera anmälningar om stöld av teknisk utrustning från traktorer i trakterna vid Omberg skriver nu östgötapolisen i ett pressutskick.

En gård utanför Borghamn drabbades av stöld från två traktorer som stod utomhus. Där stals även smycken från en bostadsfastighet och kontanter från en plånbok som låg i en bil. Detta ska ha skett någon gång mellan kl 19 på torsdagen och 08 på fredagen. Ytterligare en traktor som stod vid södra delarna av Omberg, på andra sidan kommungränsen till Ödeshög, men bara någon halvmil från gården vid Borghamn, drabbades av stöld samma natt. Tjuven eller tjuvarna har stulit styrdatorer som ska vara värda cirka 40 000 kronor styck, från de tre traktorerna.

Lås in din traktor

Polisens uppmaning till lantbrukare i länet är att vara uppmärksamma på att fler liknande stölder kan komma att ske, och att man om möjligt bör låsa in sin traktor. Polisen önskar information om fordon eller personer som kan tänkas ha med stölderna att göra. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 02.59 anmälde en person till polisen att han blivit bestulen i sin bostad...
Polisen larmades, under natten till söndag, om eventuell pågående katalysatorstöld på Järdalavägen i Linköping. ...
En färsk utredning som nu lämnats till regeringen föreslår att Östergötland tillsammans med Kalmar...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,227FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
0.1 ° C
2 °
-2 °
100 %
1kmh
39 %
mån
15 °
tis
16 °
ons
12 °
tor
5 °
fre
7 °