-2.8 C
Linköping
måndag, januari 18, 2021

Passa din traktor – tjuven kan slå till

 

Polisen fick under slutet av förra veckan in flera anmälningar om stöld av teknisk utrustning från traktorer i trakterna vid Omberg skriver nu östgötapolisen i ett pressutskick.

En gård utanför Borghamn drabbades av stöld från två traktorer som stod utomhus. Där stals även smycken från en bostadsfastighet och kontanter från en plånbok som låg i en bil. Detta ska ha skett någon gång mellan kl 19 på torsdagen och 08 på fredagen. Ytterligare en traktor som stod vid södra delarna av Omberg, på andra sidan kommungränsen till Ödeshög, men bara någon halvmil från gården vid Borghamn, drabbades av stöld samma natt. Tjuven eller tjuvarna har stulit styrdatorer som ska vara värda cirka 40 000 kronor styck, från de tre traktorerna.

Lås in din traktor

Polisens uppmaning till lantbrukare i länet är att vara uppmärksamma på att fler liknande stölder kan komma att ske, och att man om möjligt bör låsa in sin traktor. Polisen önskar information om fordon eller personer som kan tänkas ha med stölderna att göra. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

RELATERADE ARTIKLAR

Nu har Räddningstjänsten Östra Götaland beslutat vilka stationer som de särskilda operativa förmågorna ska...
2020 har på många sätt varit ett mycket märkligt år. Coronapandemin slog ner som...
Polis larmades, under måndagens eftermiddag, till en elektronikaffär vid området Tornby, Linköping, med anledning...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,029FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-2.8 ° C
-2 °
-3.3 °
80 %
2.6kmh
90 %
mån
-2 °
tis
-0 °
ons
4 °
tor
4 °
fre
0 °