4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

Svåra tider för krögarna – LkpgNews besökte Cirkuscaféet

Mona Larsson driver anrika Cirkus caféet på Platensgatan i centrala Linköping. Hon vittnar om att coronaviruset påverkat hennes verksamhet negativt även om det finns ljus i mörkret.

Lokalen där Mona Larsson sedan ett och ett halvt år bedriver café och restaurang har funnits sedan 1912 och ungefär lika länge har det serverats mat och dryck i lokalerna. Nu kan den tiden snart vara förbi.

– Nu har jag inte slagit ut kassan för idag men igår (måndag) var det under hälften av det vi brukar ha. Vi märkte en avmattning redan förra veckan men nu börjar det bli riktigt illa även om det tagits initiativ i sociala medier där man uppmanat Linköpingsborna att stötta sina små krögare och dem som kör livemusik, berättar Mona samtidigt som hon uttrycker en liten oro över fredagens trubadurkväll med populäre Christer Johansson.

– I vanliga fall brukar det bli fullbokat direkt, vi har ju bara 30 platser, men i nuläget är det inte mycket sålt. Vi får hoppas på att det blir bättre annars får vi ställa in, menar Mona som just nu håller på och ser över scheman och hur hon ska göra med personalen. I värsta fall får hon kanske säga upp folk.

Räddning för henne och rörelsen är de mackor som hon gör åt olika livsmedelsbutiker. Hade hon inte dem så skulle det nog vara nävarna i bordet redan nu.

– Det är faktiskt möjligt att just mackorna kan öka om det här fortsätter och mer folk blir hemma från både jobb och skola, avslutar Mona Larsson.

Läs mer om Linköpings äldsta café här:

RELATERADE ARTIKLAR

Det finns nu gott om tider för vaccinering i Östergötland rapporter Region Östergötland på...
Folkhälsomyndigheten vill införa vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än...
Från och med idag, onsdagen den 29 september slopas deltagartaket för allmänna sammankomster, offentliga...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °