6.1 C
Linköping
torsdag, oktober 29, 2020

Skolor uppmanas att stänga

Alla gymnasieskolor, högskolor, universitet samt yrkeshögskolor rekommenderas att stänga. Förskolor och skolor kan i ett senare skede behöva stängas. Om detta berättar flertalet medier idag efter att regeringen Löfven (S) hållit en pressträff.

Detta innebär att alla elever från gymnasiet och uppåt inte ska vara i skolan, men studera hemma, var statsministerns budskap och lade till att man i ett senare skede komma att behöva stänga förskolor och skolor. Något man nu förbereder och arbetar med.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att undervisning i gymnasieskolor inte ska bedriva i skolans lokaler. Det motiveras bland annat med att gymnasieelever och studenter inte är i behov av omsorg.

– Det är inte motiverat att stänga grundskolor och förskolor över hela landet. Konsekvenserna av detta riskerar att bli stora, säger Johan Carlson på Folkhälsomyndigheten.

Allt för att förhindra smittspridning.

Om det blir ett läge framöver där grundskolor behöver stängas, måste omsorgen för barn till föräldrar som exempelvis arbetar i sjukvården eller andra samhällsviktiga funktioner säkras, så att de inte behöver vara hemma meddelade man vid samma pressträff.

I Östergötland var det på tisdagen 42 bekräftade fall av coronaviruset. Sju av dessa vårdas isolerade på sjukhus, en av dem får intensivvård på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

RELATERADE ARTIKLAR

Linköpings kommun har beslutat att ge ett tillskott på fem miljoner till...
Den rådande pandemin är långt ifrån över.  Det var budskapet på den pressträff som...
East Sweden innovation week är ett årligt återkommande arrangemang med fokus just på innovationer....

FÖLJ LKPG.NEWS

2,822FöljareGilla
61FöljareFölj
10FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
6.1 ° C
7.2 °
5 °
100 %
1.5kmh
0 %
tor
11 °
fre
10 °
lör
9 °
sön
14 °
mån
16 °