16.7 C
Linköping
torsdag, maj 13, 2021

Skolor uppmanas att stänga

Alla gymnasieskolor, högskolor, universitet samt yrkeshögskolor rekommenderas att stänga. Förskolor och skolor kan i ett senare skede behöva stängas. Om detta berättar flertalet medier idag efter att regeringen Löfven (S) hållit en pressträff.

Detta innebär att alla elever från gymnasiet och uppåt inte ska vara i skolan, men studera hemma, var statsministerns budskap och lade till att man i ett senare skede komma att behöva stänga förskolor och skolor. Något man nu förbereder och arbetar med.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att undervisning i gymnasieskolor inte ska bedriva i skolans lokaler. Det motiveras bland annat med att gymnasieelever och studenter inte är i behov av omsorg.

– Det är inte motiverat att stänga grundskolor och förskolor över hela landet. Konsekvenserna av detta riskerar att bli stora, säger Johan Carlson på Folkhälsomyndigheten.

Allt för att förhindra smittspridning.

Om det blir ett läge framöver där grundskolor behöver stängas, måste omsorgen för barn till föräldrar som exempelvis arbetar i sjukvården eller andra samhällsviktiga funktioner säkras, så att de inte behöver vara hemma meddelade man vid samma pressträff.

I Östergötland var det på tisdagen 42 bekräftade fall av coronaviruset. Sju av dessa vårdas isolerade på sjukhus, en av dem får intensivvård på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

RELATERADE ARTIKLAR

Nu när våren snart går in till att bli försommar är det hårt tryck...
Nu går Region Östergötland vidare och erbjuder vaccination för personer i riskgrupper i åldern...
Smittspridningen är fortfarande mycket stor i Östergötland och för sjukvården är läget allvarligt. För att...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,247FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
16.7 ° C
18.6 °
14.8 °
52 %
3.6kmh
75 %
tor
15 °
fre
17 °
lör
14 °
sön
13 °
mån
16 °