11.5 C
Linköping
fredag, maj 14, 2021

UD avråder från resor till alla länder

Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder.

Beslut om avrådan togs 14 mars 2020 och avrådan gäller till och med 14 april varefter en ny bedömning kommer att göras, skriver Utrikesdepartementet på sin hemsida.

Ving ställer in alla resor till och med 14 april. På sin hemsida skriver researrangören att kunder med inbokad resa fram till den 14 april rätt att få tillbaka pengarna. Alla kunder som berörs kommer att kontaktas i turordning utifrån avresedatum.

“Vi arbetar för fullt och har satt in extra resurser för att kontakta alla kunder som berörs med avresa de närmaste dagarna. Under dessa exceptionella omständigheter har vi ett högt tryck och ber därför om din förståelse för att våra telefonköer är längre än vanligt. Vi försöker svara så snart som möjligt.”

Även TUI har beslutat att stoppa resor från och med i dag. Alla svenska gäster som är ute och reser kommer att återvända från semestern som planerat.

“Vi får många frågor till vår kundtjänst just nu. Om du har en semester med TUI planerad under perioden kommer du att erbjudas ombokning eller återbetalning. Vi ber om ursäkt för besväret och ber dig vänta på att vi ska kontakta dig för mer information om din planerade semester.”

Apollo skriver på sin hemsida att om UD går ut med en avrådan till ett land eller en region så bokar vi av alla resor till det aktuella landet eller regionen med avresa inom 14 dagar. Vi återbetalar då hela resans pris.

Föregående artikelTre bilar i krock
Nästa artikelÅtta nya coronasmittade i länet

RELATERADE ARTIKLAR

Nu när våren snart går in till att bli försommar är det hårt tryck...
Nu går Region Östergötland vidare och erbjuder vaccination för personer i riskgrupper i åldern...
Smittspridningen är fortfarande mycket stor i Östergötland och för sjukvården är läget allvarligt. För att...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,247FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
11.5 ° C
13 °
10.6 °
66 %
1.5kmh
53 %
fre
17 °
lör
11 °
sön
16 °
mån
16 °
tis
11 °