4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

Flera bilar in i mitträcket – 34:an avstängd

Strax innan klockan 07.00 på fredagens morgon  fick polisen larm om en bilist som hade fått sladd och åkt in i mitträcket på riksväg 34, strax söder om Fornåsakorset, Linköpings kommun. Lite senare kom det larm om ytterligare två trafikolyckor på samma sträcka. En bilist hade kört i diket och en in i mitträcket. Det rapporterades om mycket halt väglag på sträckan. Ingen verkade vara allvarligt skadad.

Det är ett större antal fordon som har kört av vägen eller krockat. Polis har nu stängt av riksväg 34 för trafik norrut från Tiftrondellen. Ingen av de drabbade ska vara allvarligt skadade.

Det handlar preliminärt om sammanlagt ett 10-tal olyckor. Utöver halt väglag har det rapporterats om dimma på platsen. En del av de inblandade fordonen har skadats i kökrockar. En person har tagits omhand av ambulanspersonal, med preliminärt lindriga skador.

En lindrigt skadad kvinna har förts till vårdcentral med ambulans. En lastbil har kört in i mitträcket och fordonet behöver tungbärgare, som nu är på plats. Ett par bilar står trafikfarligt och behöver bärgas. De bilar som har hamnat utanför vägbanan kommer att bärgas vid senare tillfälle.

UPPDATERING

Trafikverket meddelade att vägen på den aktuella sträckan var helt avstängd. Syftet är att flera bärgningsbilar samtidigt ska ta hand om bilar som behöver bärgas på sträckan. Vägen ska också saltas.

10.45 Bärgarna var i full gång med att ta hand om skadade fordon. I nuläget har 22 fordon varit inblandade i olyckor på sträckan mellan Tift och Ljungsbro under morgonen/förmiddagen. När bärgare har rensat vägbanan och diken från fordon så behöver Trafikverket se över skadade räcken och eventuella skador på vägen. I nuläget finns det ingen misstanke om brott.

Riksväg 34 var avstängd i båda riktningarna mellan Tift-rondellen och Fornåsakorset efter beslut av Trafikverket. Preliminärt kommer det att vara avstängt fram till klockan 14.00.

Mellan Malmslätt och Västerlösa hamnade en mjölkbil i diket. Läsarbild

Polisen uppmanar de som är ute på vägarna att hålla avstånd och anpassa hastigheten efter väglaget.

RELATERADE ARTIKLAR

Strax efter klockan 18 inträffade en singelolycka med lastbil på riksväg 23/34 i höjd...
Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har...
Polisen fick, under torsdagens förmiddag, samtal från Carlsundsutbildnings centrum i Motala om att en...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °