14.1 C
Linköping
tisdag, april 20, 2021

Ungdomsgäng bröt sig in i hus och hade fest

Polisen fick strax innan 08.00 på onsdagens morgon ett samtal från en person som precis anlänt hem efter semester, om att en grupp ungdomar olovligt hade trängt sig in i ett obebott hus på gården, belägen på landet utanför Åtvidaberg.

Huvuddelen av ungdomarna åkte hastigt iväg i en bil, men en av dem blev kvarlämnad hos inringaren, som bor på gården där huset är beläget. Inringaren berättade att stugan var uppbruten och att någon hade rökt och slagit sönder inredning i stugan.

En polispatrull åkte till gården där stugan är belägen och höll förhör med den kvarlämnade mannen, som är i 20-årsåldern. Han misstänks för olaga intrång, skadegörelse och ringa narkotikabrott eget bruk. Han har lämnat prov och förhörts.

En annan polispatrull sökte upp och stoppade de andra ungdomarna som hade lämnat platsen i bil. Förare var en man i 20-årsåldern och han blev misstänkt för drograttfylleri. Han fick genomgå provtagning och förhör och körkortet omhändertogs av polisen.

Det var fyra passagerare i bilen, en man och tre kvinnor, alla i 20-årsåldern. Alla fyra blev misstänkta för ringa narkotikabrott och de fick också genomgå provtagning och förhör.
Bilen som ungdomarna färdades i var en hyrbil och när polisen kontaktade hyrbilsföretaget avbröts hyresavtalet och bilen återlämnades.

Föregående artikelMan rånad och misshandlad i city
Nästa artikelMordförsök i Ryd

RELATERADE ARTIKLAR

Det var under måndagens morgon som polisen gjordes uppmärksam på att en tjur sprang...
Idag, torsdag, samverkar flera olika myndigheter vid en massiv kontroll vid bygget av den...
Imorgon, onsdagen den 7 april, inleds rättegången i Linköping som gäller mord och dubbelmord...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,227FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
14.1 ° C
14.4 °
14 °
33 %
3.6kmh
0 %
tis
12 °
ons
11 °
tor
3 °
fre
8 °
lör
6 °