-9.4 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Ungdomsgäng bröt sig in i hus och hade fest

Polisen fick strax innan 08.00 på onsdagens morgon ett samtal från en person som precis anlänt hem efter semester, om att en grupp ungdomar olovligt hade trängt sig in i ett obebott hus på gården, belägen på landet utanför Åtvidaberg.

Huvuddelen av ungdomarna åkte hastigt iväg i en bil, men en av dem blev kvarlämnad hos inringaren, som bor på gården där huset är beläget. Inringaren berättade att stugan var uppbruten och att någon hade rökt och slagit sönder inredning i stugan.

En polispatrull åkte till gården där stugan är belägen och höll förhör med den kvarlämnade mannen, som är i 20-årsåldern. Han misstänks för olaga intrång, skadegörelse och ringa narkotikabrott eget bruk. Han har lämnat prov och förhörts.

En annan polispatrull sökte upp och stoppade de andra ungdomarna som hade lämnat platsen i bil. Förare var en man i 20-årsåldern och han blev misstänkt för drograttfylleri. Han fick genomgå provtagning och förhör och körkortet omhändertogs av polisen.

Det var fyra passagerare i bilen, en man och tre kvinnor, alla i 20-årsåldern. Alla fyra blev misstänkta för ringa narkotikabrott och de fick också genomgå provtagning och förhör.
Bilen som ungdomarna färdades i var en hyrbil och när polisen kontaktade hyrbilsföretaget avbröts hyresavtalet och bilen återlämnades.

Föregående artikel
Nästa artikel

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-9.4 ° C
-6.2 °
-10 °
92 %
3.1kmh
100 %
tis
-6 °
ons
-5 °
tor
-3 °
fre
-3 °
lör
-8 °