18.6 C
Linköping
tisdag, juli 23, 2024

Anna Lindberg slutar på corren

Anna Lindberg har sagt upp sig från sin roll som VD och publisher för Öst Media, där bland annat, Corren och NT ingår. Detta står att läsa i ett pressutskick men Anna Lindberg skrev det själv även på sin facebooksida. Hon efterträds av Nils Olauson, redaktionell chef på NTM.

Anna Lindberg har varit VD i fem år för Öst Media, som inte bara ger ut Östgöta Correspondenten och Norrköpings Tidningar utan även Motala & Vadstena Tidning, Västerviks-Tidningen, Vimmerby Tidning och Folkbladet. Nu väljer hon att gå vidare.

– Det har varit fem helt fantastiska år. Jag har fått förtroendet att bygga upp ett helt nytt mediebolag, Öst Media, och utveckla en otroligt spännande verksamhet. Men jag har också landat i att det är dags nu för mig att lämna över stafettpinnen. Jag tror mer på att ge järnet och lämna över medan man fortfarande har spring i benen, än att försöka klara av ett maratonlopp på egen hand, säger Anna Lindberg, i samma pressutskick.

Anna Lindberg har haft olika roller inom NTM-koncernen de senaste 20 åren och kommer ursprungligen från den redaktionella sidan, bland annat har hon varit chef för nöjesredaktionen.

– Jag har fått ett enormt förtroende och lärt mig massor av att leda den här verksamheten, både när det gäller strategi, ledarskap, affärsutveckling och publicistik. Det har varit en stor förmån att få jobba med så många proffsiga och begåvade människor som har berört mig. Men nu är jag nyfiken på vad som blir nästa steg för mig och känner mig full av energi och förväntan.

Nils Olauson har varit anställd inom NTM-koncernen sedan 2007 och bland annat varit högsta redaktionella chef inom Öst Media och nu chef för hela NTM:s redaktionella utveckling.

Nils Olauson är hedrad över att få efterträda Anna Lindberg i rollen som VD för Öst Media.

– Jag har jobbat tätt tillsammans med Anna under flera år och på nära håll sett vilket strålande arbete hon har gjort. Just därför är jag extra glad över att ha fått möjligheten att fortsätta hennes arbete med att göra Öst Media till ett modernt och framgångsrikt mediebolag, säger Nils Olauson och fortsätter:

– Öst Media står, precis som alla mediebolag idag, inför fortsatt tuffa utmaningar. Vi måste bli bättre på att attrahera yngre och mer digitala läsare samtidigt som vi måste visa våra annonskunder att vi fortfarande är den givna samarbetspartnern för dem. Men jag har en stark framtidstro och tar mig an det här uppdraget full av energi och har gott om idéer om hur vi ska utveckla våra produkter. Jag är övertygad om att nyckeln för att lyckas är vass och relevant journalistik som engagerar de som bor i våra spridningsområden.

RELATERADE ARTIKLAR

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
18.6 ° C
19 °
16.7 °
72 %
1.5kmh
97 %
tis
19 °
ons
22 °
tor
20 °
fre
21 °
lör
24 °